AktualityMLB

12.10.2017: Novinky z MLB

Noc ze středy na čtvrtek mohla přiníst dva postupující týmy. Nakonec si jej vybojovali pouze baseballisté Yankees. Na složení finálové dvojice National League si ještě počkáme.

4. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Washington Nationals 0 0 1 0 0 0 0 4 0   5 5 1
Chicago Cubs 0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 3 2

Stav série: 2:2

Za deštivého počasí a v silném větru se rozehrálo odložené čtvrté utkání této série. Domácí do něj nastoupili s Jakem Arrietou na kopci, hosté s nachlazeným Stephenem Strasburgem. Pro Stephena však nemoc neznamenala příliš velkou indispozici, protože se vypjal ke skvělému výkonu a domácí pálkaře prakticky k ničemu nepouštěl. Ano Arrieta si nevel špatně, ale je to nakonec on, komu byla připsana prohra v zápase, ačkoliv má ve statistice obdržených doběhl nulu. Hosté totiž vítězný bod získali po chybě Russella na spojce. Další čtyři pak přidali v sedmé směně po grandslamu Taylora a vynutili si tak rozhodující pátý zápas ve Washingtonu. Dá se tak očekávat další vyrovnaná bitva a sám jsem zvědavý, kdo se bude těšit z postupu.

No Title

Daily Recap: Stephen Strasburg struck out 12 over seven shutout frames and Michael A. Taylor belted a grand slam for a 5-0 win in Game 4 Check out http://MLB.com/video for more! About MLB.com: Former Commissioner Allan H.


5. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
New York Yankees 1 0 2 0 0 0 0 0 2   5 8 0
Cleveland Indians 0 0 0 0 2 0 0 0 0   2 5 3

Konečný stav série: 3:2 pro Yankees

Od roku 1948 čekají Indians na další prvenství v MLB a jejich čekání se natáhne minimálně o další rok. V Clevelandu zažili menší deja vu z minulého roku, kdy ve Světové sérii vedli 3:1 na zápasy a nakonec se radoval soupeř. I proti Yankees měli Indians náskok 2:0, ale následně prohráli tři duely v řadě a jejich cesta končí již v divizní sérii. Navíc přesně 69 let poté, co získali poslední titul. 

Yankees za vítězstvím v tomto utkání vyslal Didi Gregorius, který v první a ve třetí směně odpálil po jednom homerunu a New York se tak dostal do vedení 3-0. Ačkoliv domácí dokázali snížit na 2-3, tak v devátém dějství Yankees odskočili o další dva doběhy a můžou se tak radovat z postupu do finále American League. V něm na ně čekají baseballisté Houstonu a dá se očekávat velmi zajímavá série.

No Title

Daily Recap: Didi Gregorius hit two homers off Corey Kluber, while CC Sabathia struck out nine batters to help send the Yankees to the ALCS Check out http://MLB.com/video for more! About MLB.com: Former Commissioner Allan H. (Bud) Selig announced on January 19, 2000, that the 30 Major League Club owners voted unanimously to centralize all of Baseball’s Internet operations into an independent technology company.


Jeter začal s přestavbou Marlins 

Po skončení základní části převzal Derek Jeter klbu Miami Marlins, který koupil spolu se skupinou investorů. A hned se pustil do přebudovávaní celé organizace. Celou reorganizaci nastartoval angažovaním Garyho Denba, který posledních 8 let působil v New Yorku Yankees, kde Derek strávil celou svou profesionální kariéru. V Marlins bude Denbo působit jako viceprezident skautingu a hráčského rozvoje. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..