Aktuality

Jan Tomek získal nizozemský titul

Frýdeckomístecký odchovanec Jan Tomek odešel před letošní sezonou do nizozemské druhé nejvyšší soutěže. Svými výkony však přesvědčil vedení Curacaa Neptunus a dostal příležitost i v nejvyšší soutěži. A nakonec se dočkal také mistrovského titulu.

V Holland Series se letos spolu utkali Curacaou Neptunus a Amsterdam Pirates. Série se hrála na čtyři vítězná utkání a Neptunus ji nakonec ovládl poměrem 4:1 po zápasech 5-4, 12-0, 3-7, 3-2 a 6-5. Série však byla nesmírně vyrovnaná, co potvrzuje i český reprezentační nadhazovač.

"Bylo to napínavé do posledního outu. Kdo zápasy sledoval tak ví, že i přes výsledek 4:1 na zápasy a dokonce výhru rozdílem v druhém zápase to nebylo zase tak jednoduché," řekl po zápase Jan Tomek.

Honza je sběratelem trofejí. S brněnskými Draky získal extraligový titul a vítězství v baseballovém poháru. Pohár získal v roce 2014 s Arrows Ostrava. S Regensburgem v minulé sezoně skončil na druhém místě v německé Bundeslize. Letos již získal prvenství v Poháru Mistrů a pomohl Meptunusu získat osmnáctý ligový titul v Hoofdklasse. Zájimalo nás, který titul pro něj byl nejtěžší.

"Minulý rok se mi nepodařilo získat titul s Regensburgem, ale letos to vyšlo jak na Champions cupu, tak v Holland series. Byla to skvělá sezóna a tento titul si myslím že byl zatím nejtěžší," řekl Honza předtím, než odešel se spoluhráči slavit nizozemský titul.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..