MBMLB

9 zklamání Spring Training

Spring Training je sice pouze příprava a ve velké míře statistiky nemusí úplně odpovídat potenciálu hráčů. I tak bychom ale našli několik hráčů, jejichž výkony mají daleko od očekávání.

Edwin Encarnacion, Seattle Mariners

Edwin Encarnacion
Podle Seattle Times vytrejdovali v zimě Mariners Encarnaciona pouze proto, aby jej následně vyměnili za nějqké prospekty. To se jim zatím nepovedlo a samotný hráč jim svými výkony situaci neulehčuje.

V Kaktusové lize naskočil do deseti utkání a jeho bilance je 4 hity z 28 stavů na pálce, žádná meta zdarma a 9 strikeoutů. Jeho OPS je slabých .321. Jen těžko se tak najde tým, který by sáhl po hráči, který má letos vydělat 26.7 milionů dolarů.

Dexter Fowler, St. Louis Cardinals

Dexter Fowler
Po jeho hrozivé sezoně 2018 se nechalo vedení Cardinals slyšet, že letos by měl být Fowler jedničkou v pravém vnějším poli. V devíti zápasech Grapefruitové ligy má zatím OPS .440, žádnou metu zdarma a 7 strikeoutů. Od hráče, který bere 16.5 milionů dolarů bude v St. Louis očekávat více.

Ian Happ, Chicago Cubs

Ian Happ
Když už zmiňujeme vnější polaře National League, kteří se vrací po nepovedené sezoně 2018, tak nemůžeme opomenout Iana Happa. Ten loni nedokázal navázat na povedenou sezonu 2017 a v procentu strikeoutů byl vůbec nejhorším pálkařem NL. 

V devíti zápasech Spring Training ukázal, že na této slabině evidentně zapracoval a má zatím pouze 4 strikeouty. Na druhou strany si připsal pouhé 3 hity z 28 at-bat. Zdá se tedy, že Happ hledá způsob, jak se chovat při svých stavech na pálce. Pokud se mu nepovede zvednout své výkony, tak jej nečeká zářivá budoucnost v MLB.

Maikel Franco a Scott Kingery, Philadelphia Phillies

Maikel Franco
Třetí meta bylo ožehavé téma pro fnaoušky Phillies v průběhu offseason. V uplynulé sezoně totiž hráči nastupující na této metě nakumulovali WAR na hodnotu -0.3. I to byl důvod, proč se Phillies snažili přivést Mannyho Machada. Když se to nepovedlo, tak se nechal manažer Gabe Kapler slyšet, že Maikel Franco by měl být jedničkou na tomto postu. O jeho místo měl ještě bojovat i Scott Kingery. Jenže oba společně v přípravě zaznamenali pouze 11 hitů z 55ti stavů na pálce a k nim přidali 3 mety zdarma. Hned osmnáctkrát byli strikeout. Pokud se jim nepovede v sezoně vylepšit své výkony, tak třetí meta bude velkou slabinou Philadelphie.

Tyler Thornburg, Boston Red Sox

Tyler Thornburg
Po odchodu Joea Kellyho a Craiga Kimbrela (ten se ještě může vrátit) to vypadalo, že Red Sox chtějí vyřešit jejich ztrátu zevnitř. A jehdním z hráčů, který měl hrát klíčovou roli je Tyler Thornburg. Jenže zatím to na velký optimismus nevypadá. Thornburg v přípravě odházel 4 směny a povolil 10 hitů a 7 doběhů. V Bostonu doufají, že se dokáže dostat na úroveň z roku 2016, kdy měl ERA 2.15 a ve statistice strikeoutů na 9 směn dokonce 12.1. 

Chase Anderson, Milwaukee Brewers

Chase Anderson
Brewers v offseason nepřivedli do týmu žádného nového nadhazovače, který by měl být v TOP 3 jejich startující rotace. Na jejich obranu je potřeba říct, že v rámci organizace mají několik kandidátů, kteří můžou na tuto pozici vyrůst. Nejvíce se spoléhalo na Chase Andersona, který měl v roce 2017 ERA 2.74. V minulém roce na tento výkon nedokázal navázat a ani v průběhu Spring Training úplně neoslňuje. V šesti odházených směnách již povolil 3 homeruny a jeho ERA je 7.50.

Dylan Bundy, Baltimore Orioles

Dylan Bundy
Bundy je jedním z hráčů, které český fanoušek viděl v přípravě více, protože nastupoval v zápasech Orioles. Ti by letos rádi napravili loňskou hororovou sezonu se 115ti prohrami. Jednou z postav, které mohli dopomoci týmu ke zlepšení, měl být právě tento nadhazovač. 

Jenže ve Spring Traing jsou jeho výkony nepříliš přesvědčivé. Za 6.2 odházených směn povolil 10 doběhů, 15 hitů, z nichž tři letěli až za plot. Od hráče, který byl jednu dobu dle Baseball America na druhém místě prospektů MLB je to rozhodně málo.

Michael Fulmer, Detroit Tigers

Michael Fulmer
Také Detroit Tigers mají svého Bundyho. Michael fulmer se v roce 2016 stal Nováčkem roku a o rok později dokonce nastoupil v Utkání hvězd. V září 2017 však podstoupil operaci lokte a o rok později zase operaci kolene. Letos se tak čekalo, že by Fulmer mohl týmu pomoct s vzestupem po loňské nepovedené sezoně. Pokud by tomu tak mělo být, tak bude muset zlepšit výkony, které ukázal v přípravě. V osmi odházených směnách povolil 11 hitů a 7 doběhů. V Detroit Free Press dokonce po jeho sobotním výkonu napsali, že Fulmer “didn´t look right”. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..