ČeskoOstatní

EXL: Náročný pátek pro loňské medailisty

První květnový pátek se nesl ve znamení těžkých zápasů loňských medailistů. Zatím co Arrows a Eagles své duely nakonec zvládli, tak Draci si doma připsali druhou prohru v sezoně.

Úvodním utkáním pátečního programu byl souboj dvou celků, které stále bojují o postup do TOP 6. Kdo v této sérii ztratí, tak již jen těžko bude dotahovat náskok soupeře. Na Hané začali lépe domácí, kteří se dostali ve čtvrté směně do vedení 3-0. Třebíč pak dokázala v následující směně vyrovnat na 3-3, aby Skokani v dohrávce opět o bod odskočili. Utkání tak rozhodl výkon bullpenů. Zatím co domácí Petr Mik v posledních třech směnách povolil 4 doběhy Nuclears, tak hostující Jose Flores v posledních dvou směnách nepovolil domácím ani jeden úspěšný odpal. Proto Třebíč v Olomouci zvítězila 7-4.

Na stadion Draků přijela Kotlářka, která na kopec postavila Jana Nováka. Ten dokázal Draky hodně potrápit a za 7 směn jim povolil pouze 3 doběhy. Velmi důležité bylo, že se vyvaroval met zdarma a tak se Draci příliš do šancí nedostávali. Naopak hosté ty svoje dokázali využít a nakonec Drakům uštědřili druhou prohru v sezoně.

V Blansku se v souboji mužstev ze spodní části tabulky hrálo o každý míč až do samotného konce. Domácí nakonec zvítězili o jeden doběh a stále si drží naději na postup do TOP 6.

Také na Krči o vítězi rozhodl jediný doběh. Domácí se dlouho nedokázali prosadit proti Svatoslavu Krautovi, který odehrál nejlepší zápas v sezoně. Ani to ale Hrochům na výhru nestačilo. Domácí dokázali využít střídání nadhozu a dvěma body otočili skóre ve svůj prospěch. Výhru si připsal Tomáš Duffek, jenž vydržel na kopci 8 směn a hodil 8 strikeoutů.

V Ostravě to dlouho vypadalo na překvapení ze strany Tempa. Marek Minařík ukazuje, že konečně herně vyzrál a dokázal potrápit i pálkaře úřadujícího mistra. Bohužel pro Tempo po jeho vystřídání se domácí dokázali prosadit a osmi body ve třech směnách absolutně zvrátili průběh utkání. V dresu Arrows bychom našli hned několik hrdinů. Jestli startéra Ondřeje Satoriu, jenž vydržel na kopci 8 směn a udržel Tempo na zisku dvou bodů. Nebo také Alexe Rubanowitze, jenž odpálil 2 homeruny a připsal si 4 stažené body.

Zápasy EXL 3.5.:

Blansko – Technika  7:6
Draci – Kotlářka  3:6
Eagles – Hroši  4:3
Olomouc – Třebíč  4:7
Ostrava – Tempo  8:2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..