ČeskoMB

Češi v kvalifikaci na Olympiádu deklasovali Jižní Afriku

Po dvou prohrách čekala v olympijské kvalifikaci na český tým reprezentace Jižní Afriky. Pokud chtěli i nadále pomýšlet na zisk druhého místa, které by jim zajistilo postup do dodatečné kvalifikace, tak potřebovali zvítězit.

Na kopci začal v českém dresu Boris Bokaj, který si rychle poradil s třemi pálkaři soupeře. To Češi v dohrávce směny potrápili soupeřova startéra více, když se Martin Červenka a Petr Čech dostali na metu. Bohužel český tým z toho žádný doběh nevytěžil.

Druhá směna začala dobře,když prvního běžce dokázala česká obrana nachytat při pokusu o krádež.

Bohužel pak přišly tři úspěšné odpaly Jihoafričanů v řadě, které ústily v první doběh utkání.

Další těžká chvíle pro českou obranu přišla ve třetí směně, kdy soupeř dokázal obsadit všechny mety. Naštěstí Češi tuto situaci zvládli a nepovolili další doběh.

V dorhávce čtvrté směny se poprvé prosadili svěřenci Mikea Griffina. Vše začal dvoumetovým odpalem Petr Čech. toho na metě doplnil Martin Mužík po zisku mety zdarma. A výbornou práci dokonal Daniel Vavruša, který dvoumetovým odpalem poslal český tým do vedení 2-1.

V páté směně se český tým dokázal prosadit ještě více. První tři pálkaři se dostali na metu (aniž by si připsali hit) a bez jediného outu měli Češi obsazené všechny mety. Petr Čech pak svým odpalem stáhl jeden doběh, aby jej následoval Martin Mužík dalším odpalem a stáhl další dva body. Petr čech pak po divokém nadhozu nadhazovače soupeře doběhl pro šestý bod a Češi tak měli solidní náskok.

Boris Bokaj nakonec na kopci vydržel 7 směn, ve kterých povolil pouze 4 hity a 1 doběh. V osmé jej na kopci vystřídal mladý Lukáš Hlouch. Ten situaci zvládl na výbornou a nepovolil žádný další doběh.

V dohrávce směny pak Češi dokázali ukončit utkání, když Martin Mužík zaznamenal walk-off grand slam homerun. Češi tak zvítězili rozdílem skóre a stále žijí olympijský sen.

V sobotu od 20:00 budou bojovat o jeho prodloužení proti zatím velmi suverénnímu Izraelu, s kterým podlehli na Mistrovství Evropy 1-6.

Tým R H E LOB
RSA 1 5 1 7
CZE 11 9 0 8
 
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..