MBMLB

Barry Bonds se pravděpodobně dostane do Síně Slávy

Ačkoliv má 412 členů Baseballové asociace novinářů (BBWA) ještě nějaký čas, aby odevzdala své anketní lístky s hlasy pro nové členy Síně slávy, tak již nyní někteří zveřejňují své volby. Díky tomu si můžeme udělat obraz o tom, jak vypadají šance jednotlivých baseballistů.

Prozatím své vyplněné anketní lístky zveřejnilo 79 novinářů. Další 3 byly zveřejněné anonymně. Na světě je tak 82 lístků z celkových  412, což je pětina. A co nám prozradila?

Na všech bylo zaškrtnuté jméno legendy New York Yankees Derek Jeter. Ten by se po Marianu Riverovi mohl stát dalším hráčem, který bude mít 100% hlasů.

Hned za ním je Kanaďan Larry Walker, který má zatím 72 hlasů, což je 87,8% z prozatím zveřejněných hlasů. Tím, že je Walker podesáté na hlasovacích lístcích, tak je to pro něj poslední možnost, jak se stát členem Síně slávy. A letos mu to s největší pravděpodobností neuteče.

Stejný počet hlasů jako kanadský baseballista má také trojnásobný vítěz Světové série Curt Schilling. Ten už je členem Síně slávy Boston Red Sox a Philadelphie Phillies a zdá se, že cestu do Cooperstownu má nyní otevřenou.

Jedním z nejkontroverznějších hráčů, za které můžou hlasovat členové BBWS je Barry Bonds. Ten sice drží platný rekord v počtů homerunů v MLB, ale jeho kariéru poznačilo užívání nedovolených substancí a mnozí volají po tom, aby se nikdy členem Síně slávy nestal. V minulém roce dostal Bonds pouze 222 hlasů, což bylo 62,2% (hlasovalo 425 novinářů) a chybělo mu tak dost k potřebně hranici 75%. Podle zveřejněných lístků to s ním zatím vypadá o něco lépe, když má aktuálně 63 hlasů. Na druhou stranu, prozatím získal pouze jeden hlas od novináře, který pro něj nehlasoval loni a naopak jeden ztratil. Rozhodující pro něj tedy bude, jak se rozhodnou ti, kteří jeho jméno v minulém roce nezaškrtli.

Přes 75% se prozatím dostal také nadhazovač Roger Clemens, který s New York Yankees vyhrál dvě Světové série. Clemens je také sedminásobným vítězem Cy Young Award pro nejlepšího nadhazovače ligy. V MLB zaznamenal 4672 strikeoutů a v historii soutěže mu patří třetí místo za legendami Nolanam Ryanem a Randym Johnsonem. Z první desítky je jediným, který ještě není v Síni slávy.

Aktuální pořadí dle zveřejněných hlasů:

Derek Jeter 100,0%  
Larry Walker 87,8%  
Curt Schilling 87,8%  
Barry Bonds 76,8%  
Roger Clemens 76,8%  
Omar Vizquel 48,8%  
Scott Rolen 45,1%  
Manny Ramirez 37,8%  
Gary Sheffield 39,0%  
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..