MBOstatní

Japonská superstar zůstane v NPB

Japonská baseballová hvězda Yuki Yanagita byl v hledáčku mnohých klubů MLB, které jen čekaly na moment, kdy se hráč stane volným hráčem, nebo jej klub uvolní k podepsání smlouvy v USA. Jenže nyní se zdá, že megastar Fukuoky SoftBank Hawks asi japonskou NPB nikdy neopustí.

Jednatřicetiletý Yanagita totiž s Fukuokou podepsal novou smlouvu na 7 let, která mu zaručuje příjem 570 milionů jenů (cca. 120 milionů českých korun). Součástí smlouvy mají být různé bonusy, které zatím nebyly zveřejněné, ale hráči můžou přinést další stovky milionů jenů.

Yuki Yanagita tak bude součástí Fukuoky minimálně do svých třiceti osmi let, což znamená, že se do MLB už asi nepodívá. Fanoušci “orlů” se tak můžou i nadále těšit na služby jednoho z nejlepších pálkařů historie NPB. Yanagita třikrát ovládl ligu v počtu hitů. V roce 2015 dokonce vytvořil rekord soutěže, když odpálil 2016 hitů. Čtyřikrát byl nominován do nejlepší sestavy sezony a ve své sbírce má také stejný počet Zlatých rukavic. Expert na japonskou soutěž Jim Allen jej dokonce považuje za 15. nejlepšího hráče historie NPB. Zároveň připomíná, že je to jediný hráč od dob legendárního pálkaře Sadaharu Oh (psali jsme), který čtyřikrát v řadě ovládl svou ligu ve statistikách OBP a SLG.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..