MBOstatní

ABL: Ohlédnutí za 7. týdnem

Pojďme se podívat na sedmý týden letošní sezony australské ABL. Tentokrát samozřejmě nemůžeme zůstat jen čistě u baseballu.

Požáry

Také baseballovou ABL neobešla klimatická katastrofa v podobě ničivých požárů a ze čtyř sérií naplánovaných na sedmý víkend se odehrály pouze 3. Předpověď počasí navíc není příliš příznivá ani pro nadcházející týden a je možné, že se dočkáme dalších odkladů. Mnoho hráčů se zapojilo do různých finančních sbírek. Nadhazovač Canberry Steven Kent navíc na svém Twitteru oznámil, že za každý svůj hozený strikeout pošle na pomoc proti požárům 20 australských dolarů. K jeho výzvě se okamžitě připojilo několik dalších baseballistů.

Auckland může mít problém

Již před sezonou jsme psali, že Auckland bude domácí zápasy hrát pouze na sedm směn. Teprve v playoff se i domácí duely Tuatary budou hrát klasicky na 9 směn. A v posledních směnách jsou baseballisté Aucklandu velmi špatní. V deváté směně mají jejich nadhazovači ERA 7.71, což je řadí na předposlední místo soutěže. Hroší jsou již jenom relieveři Brisbane.

Brisbane stále mimo playoff

Bandits mohli letos zaútočit na třetí titul v řadě, ale zatím mají spíše starost, aby se probojovali do playoff. V sedmém týdnu se mohli přiblížit druhé Canberre, která měla neplánovaně volno, jenže s Perthem nedokázali v sérii zvítězit. Hodně napoví nadcházející série s Canberrou, kterou by v případě třech výher dokázali přeskočit.

Korea ze hry

Do týmu Geelong-Korea odborníci před každou sezonou vkládají velké naděje, ale vypadá to, že korejský tým se ani letos neprobojuje do playoff. Teoretickou šanci sice Geelong stále má, ale ztráta osmi výher na druhé místo v divizi již bude asi nepřekonatelná.

Hráč týdne

Za nás je to jednoznačně Delmon Young z Melbourne. Zkušený baseballista zaznamenal 9 hitů z patnácti stavů na pálce proti Sydney. K tomu přidal zisk dvou met zdarma, 5 stažených bodů, 2 homeruny a pouze jednou byl strikeout.

Aktuální tabulka ABL:

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..