MBOstatní

NCAA: Menšík by měl být stabilním členem sestavy NC State

Již v únoru začne nejprestižnější a nejkvalitnější vysokoškolská baseballová liga NCAA. I tentokrát v ní bude mít zastoupení také Česká republika. Server D1Baseball navíc každým rokem představuje ty nejlepší týmy a nemohl tak obejít ani NC State, kde působí Vojtěch Menšík a Marek Chlup.

Že je NC State jednou z TOP Vysokých škol v nejvyšší divizi D1 dokazuje i její šestnácté místo v předsezonním žebříčku D1Baseball.com. Uspět a udržet si svou pozici v tak kvalitním celku je velmi složité. I tak ale Aaron Fitt (autor článku na zmiňovaném webu) zařadil Vojtěcha Menšíka do základní sestavy NC State pro nadcházející sezonu. Předpokládá, že brněnský baseballista bude pravidelně nastupovat na třetí metě. “Menšíkovy rychlé nohy, dobrý instinkt a silná ruka by mu měli zajistit pozici na třetí metě (hot corner),” píše ve svém článku.

Naopak ve svých projekcích nezmiňuje Marka Chlupa, který bojuje o své místo mezi vnějšími polaři. Tam však působí o rok zkušenější Johny Butler a Devonte Brown. O místo by tak mohl zabojovat s Lucou Treshem, který je stejně jako český pálkař na škole druhým rokem. Případně by mohl zabojovat o místo suplujícího pálkaře.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..