ČeskoMB

Posílí ČR v kvalifikaci na WBC další Američané?

Za necelé dva měsíce nastoupí Česká republika k prvnímu utkání kvalifikace o postup na World Baseball Classic 2021. Stále tak má ještě nějaký čas k tomu, aby na turnaj sehnala posily ze zahraničí.

Zatím stále není jasné, jestli v českém dresu uvidíme také oba naše zástupce z MiLB. Jak u Martina Červenky, tak také u Viktora Večerky si budeme muset počkat, jestli dostanou svolení od svých organizací. Realizační tým české reprezentace se však snaží hledat další hráče, kteří by mohli obléct český dres. Tím, že jsou pravidla pro World Baseball Classic mnohem volnější, tak hráči nepotřebují mít český pas, stačí když budou mít mezi svými předky rodilé Čechy.

Podle serveru sport.cz tak nyní přichází v úvahu tři jména. Jedná se o trio nadhazovačů – Brett Tomko, Mitchell Horacek a Anthony Slama. Mitchell Horacek v uplynulém roce dostal příležitost na farmě Colorada Rockies v Triple-A, kde se mu však příliš nedařilo. Mnohem lepší výkony předváděl v Double-A, kde byla jeho ERA 2.48. Anthony Slama dokonce naskočil i do MLB, kde v letech 2010 a 2011 dostal příležitost v sedmi utkáních. Mnohem více jich odehrál v MiLB, kde nastoupil do 273 zápasů s ERA 2.51. 

Kromě zmíněných jsou stalé ve hře bratři Sogardové. U Alexe by nemusela být snaha, aby oblékl český dres těžká. Naopak u Erica Sogarda to bude těžký úkol, ale nikoliv nemožný. Je stále možné, že by jej klub na pár dní mohl uvolnit.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..