MBOstatní

Caribbean Series pozná nového vítěze turnaje

V noci ze čtvrtku na pátek se v San Juanu v Portoriku odehrály oba semifinálové zápasy Caribbean Series, které nabídly parádní baseball a určily postupující do finále.

První semifinálové utkání mezi Cardinals de Lara (Venezuela) a Tomateros (Mexiko) bylo opravdovým duelem nadhazovačů a skvělých obran. Oba startující nadhazovači na kopci vydrželi 6 směn a dali svému tým šanci na výhru. Vítězem se nakonec stal Logan Darnell z celku venezuelského mistra, který sice povolil 7 úspěšných odpalů, ale nepovolil ani jeden doběh.

O vítězi tak rozhodla situace ze třetí směny, kdy si nejdříve vystál metu zdarma Gorkys Hernandez, aby jej pak dvoumetovým (ground rule) odpalem stáhl pro jediný bod utkání Welington Dotel. Mexičané si sice vytvářeli možnosti, ale ze sedmi možností, kdy měli běžce ve skórovací pozici, nevyužili ani jednu. Naopak hráči Cardenales ze dvou šancí využili jednu. V pátek tak zabojují o osmou zlatou medaili z turnaje pro Venezuelu a první pro klub.

SF1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Mexiko 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 9 0
Venezuela 0 0 1 0 0 0 0 0 1 2 0

Také druhé semifinále mezi Cangrejeros de Santurce z Portoriko a dominikánským Toros del Este skončilo nejtěsnějším možným rozdílem. A dlouho to vypadalo, že bychom se mohli dočkat překvapení a do finále by šel celek z Portorika. Ten dokázal v úvodu druhé směny zaplnit všechny mety a následně doběhnout pro dva body. V páté směně pak Henry Ramos stáhl třetí bod. Dominikánci tak skoro celý zápas dotahovali ztrátu, ale jak startující nadhazovač Hector Santiago, tak reliever Luis Leroy Cruz jim povolili pouze dva doběhy.

O vítězi tak rozhodla dohrávka osmé směny, do které Toros vstupovali za stavu 2-3 z jejich pohledu. Dominikánci do ní vstoupili singlem Veldespína a dvoumetovým odpalem O´Briena. Trenéři Portorika na to reagovali střídáním nadhozu a na kopec šel Fernando Cruz. Jenže po jeho divokém nadhozu Toros vyrovnali a po sebeobětujícím odpalu Abrahama Almonte doběhl pro čtvrtý a vítězný doběh Alen Hanson.

SF2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Portoriko 0 2 0 0 1 0 0 0 0 3 6 0
Dom. Rep. 0 0 1 0 0 1 0 2 4 7 1

V noci z pátku na sobotu od 1:00 středoevropského času si to ve finále rozdají Toros a Lara. V základní skupině oba celky sehrály vyrovnanou bitvu, ve které zvítězil venezuelský mistr. Pokud by však zvítězil dominikánský mistr, tak by to pro zemi bylo již dvacáté prvenství na Caribbean Series, čímž by Dominikánci odskočili druhému Portoriku, které jich má 16. Pro oba kluby by ale případná výhra znamenala první vítězství na tomto prestižním turnaji.
 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..