MBOstatní

College baseball: Padyšák má za sebou premiéru

V sobotu pokračovaly vysokoškolské soutěže v USA dalšími zápasy. Z českých baseballistů se tentokrát představili pouze Daniel Padyšák, Marek Chlup a Vojta Menšík.

Český nadhazovač naskočil jako startér Univerzity Charleston Southern v utkání proti Rider. Na kopci vydržel do čtvrté směny, kdy byl za stavu 0-1 s jedním outem a plnými metami vystřídán. Obrana Charlestonu nakonec situaci zvládla velmi dobře, když povolila pouze jeden doběh. Hodně jim pomohla i chyba soupeřova běžce, který při sebeobětovacím odpalu spoluhráče, vyběhl z mety dříve, než je povoleno. Charleston se však nedokázal výrazněji prosadit na pálce a Rider zvítězil 5-1.

V utkání NC State proti James Medison chyběli v základu oba čeští baseballisté. Ti se do hry dostali až v osmé směně, kdy nejdříve Marek Chlup za stavu 4-6 v neprospěch NC State naskočil do hry jako pinch-hitter. Svůj první stav na pálce v této sezoně NCAA proměnil v úspěšný odpal do pravého pole. Nicméně ve hře se moc neohřál a na metě jej nahradil Vojtěch Menšík. Ten o několik minut později doběhl pro vyrovnávající šestý doběh. NC State v dohrávce přidali další tři body a otočili skóre ve svůj prospěch. Menšík pak zůstal na spojce, kde odehrál poslední tři outy utkání.

Češi v akci:

Daniel Padyšák – 3.1 IP, 2 H, 2 R, 2 ER, 4 BB, 4 SO, 1 HBP
Marek Chlup – 1 AB, 0 R, 1 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO
Vojtěch Menšík – 0 AB, 1 R, 0 H, 0 RBI, 0 BB, 0 SO

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Na Hlubokou míří Kanaďan Mike Fitzsimmons

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..