MBMLB

MLB: Blockbuster mezi Dodgers, Red Sox a Twins

V noci z úterý na středu se uskutečnila největší výměna letošní offseason MLB. V omto blockbusteru se stěhovalo hned několik velkých jmen mezi třemi kluby.

V rámci výměny tak Los Angeles Dodgers získali duo Mookie BettsDavid Price. Dodgers pak poslali vnějšího polaře Alexe Verduga do Bostonu a nadhazovač Kenta Maeda zamířil do Minnesoty. Ta zakončila výměnu tím, že poslala mladého nadhazovače Brusdara Graterola do Bostonu.

O odchodu Bettse se v posledních dost spekulovalo a nyní se stal realitou. Dodgers v něm získali jeden z největších talentů v MLB a nejužitečnějšího hráče Americké ligy 2018. Jeho pálkařský průměr v kariéře je .301.

David Price již není tím top nadhazovačem, kterým býval a další Cy Young asi do sbírky nepřidá. V uplynulé sezoně byla jeho ERA 4.28, což je stále vcelku solidní číslo.

Twins ve výměně získali zkušeného nadhazovače Kenta Maedu a posílili tak na místě, kde nejvíc potřebovali. Navíc je talentovaný nadhazovač pod smlouvou další čtyři roky, tak s ním můžou v Minnesotě počítat dlouhodobě.V MLB má Maeda ERA 3.87. V Twins se potká s bývalým spoluhráčem Richem Hillem.

Boston tak odchodem Bettse a Price snížili svůj platový strop, aby nemuseli platit tzv. “daň z luxusu”. Navíc do týmu získal talentovaného Verduga, který by měl být náhradou za Bettse. V Dodgers měl jen o něco horší pálkařský průměr .294, ale to vše při minimu odehraného času. V Bostonu se nyní dostane do hr určitě mnohem častěji.

Jednadvacetiletý Graterol zatím v MLB moc neodehrál a působil hlavně na farmě, kde jej ale provázely zranění a má za sebou i operaci lokte. Skauty v MLB však zaujal svou rychlostí nadhozu, která atakuje až 103 mil v hodině. V MiLB má ERA 2.48 a slušný poměr strikeoutů (9.7/9IP) a met zdarma (2.7/9IP).

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..