MBOstatní

Super6 se vrátí v roce 2022

V roce 2018 jsme byli svědky prvního turnaje Super6, který hostil 6 nejlepších celků Evropy. Ten byl do programu zařazen z důvodu, že se Mistrovství Evropy kvůli Olympiádě posunulo o rok později. Nyní se zdá, že o dva roky se můžeme těšit na jeho pokračování. S informací přišel jako první server mister-baseball.com.

Český fanoušek na úvodní ročník nebude vzpomínat nejlépe, protože národní tým dokázal porazit pouze Belgii a skončil na poslendím místě. I tak ale sehrál vyrovnané partie s Nizozemci (6-7) a Německem (4-5). Turnaj však byl poznamenám nepříliš příznivým počasím a možná si vzpomenete na větrný zápas českého týmu s Itálii.

Italy vs. Czech Republic (Baseball)

Super 6 Baseball and Softball ETO Ballpark, Hoofddorp (Netherlands) September 18 – 23, 2018

Jak připomíná nizozemský server dutchbaseballhangout, kvůli počasí se nakonec neodehrály poslední dva zápasy turnaje a prvenství nakonec spadlo do klína Nizozemsku. Server také přidává, že úvodní ročník také nedopadl (zejména vinou špatného počasí) dobře ani po finanční stránce a byl prodělečný. 

Každopádně pro evropského fanouška je to velmi příjemná zpráva, protože turnaj nabízí souboje těch nejlepších evropských celků a v zápasech Mistrovství Evropy mají o co hrát i týmy, které ztratily naději na medaili. Za předpokladu, že opět bude o postupu na Super6 rozhodovat umístnění na ME. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..