MBOstatní

CPBL: Uni-Lions ukončili rekordní šňůru Monkeys

Obhájci titulu tchajvanské CPBL Rakuten Monkeys (s novým majitelem) vstoupili do letošní sezony suverénně a vyhráli prvních 7 duelů. Tím vytvořili nový rekord soutěže a čekalo se na to, kdo je jako první zastaví.

V sobotu se o to mohli pokusit Uni-Lions, kteří se však v této sezoně zatím hodně trápí. A podobně vypadal i začátek sobotního duelu proti Monkeys. Nadhazovač Uni-Lions Ryan Feierabend se svým knuckeballem nedělal pálkařům Monkeys větší problémy a již v první směně hosté doběhli pro 4 doběhy. O dva z nich se postaral homerunem Yu-Hsien Chu, pro kterého to byl již osmý odpal za plot v sezoně. Zajímavé je, že všechny homeruny zaznamenal v utkání proti Uni-Lions.

Když ve čtvrté směně Monkeys navýšili vedení již na 7-2, tak mnoho fanoušků přepínalo stream na souběžně hrající se zápas mezi Guardians a Brothers. Jenže nakonec mohli litovat. Uni-Lions se totiž vzepjali k velkému závěru a také chyby hostujícího trenéra. Ten totiž v sedmé směně nechal na kopci Lisalverta Bonillu, jemuž již evidentně odcházela ruka. A toho domácí dokázali využít a dotáhli se na rozdíl jediného doběhu.

A domácí dokonali obrat v deváté směně. Monkeys měl udržet vedení jejich closer Yu-Hsun Chen, který si již v této sezoně připsal 4 Saves. Jako první se proti němu postavil devátý hráč lineupy domácích Chao-Ting Tang. A ten dokázal reprezentačního relievera Tchaj-wanu zaskočit homerunem přes střed hřiště a bylo vyrovnáno. domácí pak dokázali dostat do skórovací pozice jednoho běžce, když se na pálku postavil An-Ko Lin. Ten poslal míč mezi první a druhou metu. Tam míč nedokázal zachytit Chun-Hsiu Chen a Uni-Lions díky tomu dokonali parádní obrat. Pro tým, který v posledních duelech nepůsobil příliš sebevědomě to bude výborná vzpruha.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Monkeys 4 1 0 2 0 0 0 0 0   7 14 0
Lions 0 2 0 0 0 1 3 0 2   8 12 0

Tainan Municipal Baseball Stadium

Úvodní lineupy

No. Uni-President Lions     No. Rakuten Monkeys  
24 Chen Chieh-Hsien DH   98 Chen Chen-Wei RF
64 Lin Ching-Kai 2B   39 Lin Li 3B
77 Lin An-Ko RF   29 Chen Chun-Hsiu 1B
32 Su Chih-Chieh LF   11 Lin Hung-Yu DH
25 Teng Chih-Wei 1B   21 Kuo Yen-Wen 2B
65 Chen Chung-Yu C   85 Chu Yu-Hsien LF
5 Kuo Fu-Lin 3B   35 Cheng Chin CF
39 Lin Tzu-Chieh SS   60 Liu Shih-Hao C
6 Tang Chao-Ting DH   6 Lin Cheng-Fei SS
54 Ryan Feierabend P   24 Lisalverto Bonilla P

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..