MBOstatní

Yu-Hsien Chu vyrovnal rekord CPBL

Parádní vstup do letošní sezony zažívá pálkař Rakuten Monkeys osmadvacetiletý Yu-Hsien Chu. Ten v prvních dvou zápasech sezony zaznamenal 5 homerunů a výrazně se podílel na dobrém vstupu obhájce trofeje do této sezony v profesionálních tchajvanské lize CPBL.

Již v prvním utkání ve středu byl Chu hodně vidět, když odpálil tři homeruny a měl lví podíl na výhře Monkeys 9-8 v nastavení. O to víc, když v desáté směně svým homerunem vyrovnal stav zápasu na 8-8 a ve dvanácté zařídil týmu vedení.

Ve čtvrtek se oba celky utkaly znovu a Chu byl opět hodně vidět, ačkoliv šel do hry pouze jako suplující pálkař na sedmém místě lineupu. Tentokrát si do statistik připsal 3 úspěšné odpaly, z nichž dva letěly až za plot. Z patnácti doběhů svého celku tak stáhl rovnou třetinu. Druhým homerunem navíc vyrovnal rekord soutěže, který drží od roku 2017 Tao-Jung Tseng, jenž také zaznamenal dohromady 5 homerunů ve dvou zápasech v řadě.

Yu-Hsien Chu také v loňském roce odehrál velmi dobrou první polovinu soutěže, když v šedesáti utkáních zaznamenal 22 homerunů. Ve druhé polovině se mu již tolik nedařilo a sezonu zakončil se třiceti homeruny. Za zmínku stojí také jeho pálkařský průměr, který byl 0.347. Letos má zatím na kontě 7 hitů z deseti stavů na pálce a 9 RBI.

No Title

Baseball is Life! 中華職棒31年,不變的棒球魂! 立即訂閱中華職棒CPBL官方YouTube頻道,不錯過每場比賽的精彩好球→ http://bit.ly/2JKGTtd 《CPBL中華職棒粉絲團》http://bit.ly/30QBUwb 《追蹤IG還有更多訊息》http://bit.ly/2wn2m2B

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..