MBOstatní

CPBL Preview: V pátek zápasy s tisícovkou diváků v ochozech

Protože dnes máme státní svátek a mnoho z vás této možnosti využije i ke sledování baseballu, tak jsme pro vás připravili dalšího průvodce zápasy tchajvanské profesionální CPBL. Samozřejmostí jsou i odkazy na živé anglicky komentované přenosy.

12:35 Chinatrust Brothers – Rakuten Monkeys

Tento zápas je možná největším tahákem CPBL v prodlouženém víkendu. Na obou stranách uvidíme dva skvělé nadhazovače. Hlavně domácí Ariel Miranda dokazuje, že je právem nejlépe placeným hráčem historie ligy. Jeho ERA 2.08 v lize, které dominují pálkaři, je impozantní. Své schopnosti ukázal již minulý týden ve vzájemném zápase, kdy hodil až 117 nadhozů a držel naději na výhru pro Brothers. Jenže jeho spoluhráči z bullpenu pak svůj úkol nezvládli a Monkeys tehdy tento zápas vyhráli. Nyní se ale Brothers budou chtít před svými fanoušky vytáhnout.

Skvělé výkony letos předvádí také Ryan Carpenter z Rakuten Monkeys. Ten je ve statistice ERA s 2.37 hned za Mirandou. Spolehnout se také může na nejlepší pálku v lize, když týmový pálkařský průměr Monkeys je neuvěřitelných .365. Naopak trochu překvapivě dělají hráči Rakutenu příliš mnoho chyb v obraně, když jich letos v patnácti utkáních vyprodukovali již 19. Víc jich mají na svém kontě pouze Uni-Lions.

Stream: twitter.com/ELTASports

12:35 Fubon Guardians – Uni-Lions

Také v tomto utkání uvidíme na kopci dva levoruké nadhazovače. Velkým otázníkem bude, jestli Ryan Feierabend se svým knuckleballem konečně dokáže výrazněji uspět, nebo se jen potvrdí, že v CPBL s ním nemá šanci uspět. Na druhou stranu, i kdyby se mu to povedlo, tak Uni-Lions produkují příliš mnoho chyb v poli, což bylo krásně vidět ve středu, kdy je Brothers rozdrtili 8-18.

Domácí Shih-Peng Chen zatím v žádném ze svých předchozích startů nepovolil víc než 4 doběhy a jeho ERA je nyní slušných 4.67. Proti Uni-Lions by jen mohl potvrdit svou kvalitu.

Stream: twitter.com/i/broadcasts/1dRKZQZayBMxB

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..