MBOstatní

KBO: 8.5. Preview

Ačkoliv jihokorejská KBO není k zahraničním fanouškům tak vstřícná jako CPBL a nenabízí anglicky komentované streamy, tak vám přinášíme přehled dnešních utkání. Ty začínají shodně v 11:30 a sledovat je můžete přes Naver TV (jak sledovat zde).

11:30 Kiwoom Heroes – Hanwha Eagles

Oba celky zvládly dobře své úvodní série a v tabulce KBO jim patří dělené třetí místo se ziskem dvou výher a jedné prohry. Nadhoz Eagles zatím začátek soutěže zvládá velmi dobře. Důležité však pro Hanwhu bude, aby jejich hráči zůstali zdraví. Jádro jejich pálkařské baterie totiž tvoří hráči, kteří mají třicet pět let a více. O to důležitější je pro Eagles, aby v začátku sezony nasbírali co nejvíce výher. Favoritem zápasu však jsou domácí. Ti navíc mají na kopci Seung-ho Leeho, který se v přípravných zápasech ukazoval velmi dobře a v jednadvaceti letech je velkou budoucností týmu.

11:30 Samsung Lions – Kia Tigers

Lions v prvních třech utkáních sezony proti NC Dinos vůbec nepřesvědčili, že by měli letos bojovat o první šestku. Tigers poprvé v ostrém utkání nasadí svou letošní posilu Drew Gagnona. Domácí na kopec postaví Chae-heung Choie. Ten to ale bude mít proti kvalitním pálkařům Tigers velmi těžké.

11:30 Doosan Bears – KT Wiz

U tohoto zápasu hrozí, že se dnes možná kvůli dešti neodehraje. Předpověď pro Soul je totiž nepříznivá. Pokud by se ale hrálo, tak favorita hledejme v domácím celku. Ti patří mezi nejlepší celky soutěže a na kopci bude stát velmi zkušený Hui-kwan Yu. Třiatřicetiletý nadhazovač loni patřil mezi nadprůměr KBO a s pálkaři KT Wiz by si měl poradit. V dresu domácích zažil raketový start do sezony Kubánec Jose Miguel Fernandez, který zaznamenal 8 hitů z třinácti startů na pálce. Hosté v této sezoně ještě nedokázali vyhrát a proti Bears navíc postaví na kopec nováčka teprve osmnáctiletého Hyeong-jun Soa. Ten však byl superstar ve středoškolské lize a předsezónní prognózy jej pasovaly do role jednoho z favoritů na zisk trofeje pro nováčka roku. Dnes může ukázat své kvality.

11:30 NC Dinos – LG Twins

Asi nejzajímavější zápas dnešního dne. Zatím suverénní NC dinos přivítají LG Twins s Tylerem Wilsonem na kopci. Ten byl jednou z hvězd soutěže v loňském roce a očekávalo se, že by měl nastoupit již v první sérii proti Bears. Wilson totiž odletěl do USA po přerušení původního Spring Trainig a kvůli karanténě a deficitu v tréninku ještě nebyl plně připraven. bude zajímavé sledovat, jak zvládne svůj první start. Domácí na kopec postaví Jae-hak Leeho, který loni zaznamenal jednu ze svých nejlepších sezon v kariéře. Oba týmy se můžou pochlubit velmi dobrým lineupem a zápas slibuje zajímavou podívanou.

11:30 Lotte Giants – SK Wyverns

Giants jsou překvapivě druhým celkem, který zatím v sezoně nezaznamenal ani jednu prohru. Jejich pálka zatím funguje na výbornou a nikdo v soutěži nezaznamenal více doběhů, jako oni. Na druhou stranu je potřeba zmínit, že zatím hráli pouze proti slabým KT Wiz a opavrdová prověrka jejich kvality přijde až tento víkend. Na kopci budou mít v utkání papírově kvalitnějšího nadhazovače hosté, kteří do hry pošlou Seung-won Moona. Třicetiletý nadhazovač SK Wyverns se zlepšuje každým rokem a loni se poprvé v kariéře jeho ERA dostala pod hranici 4.00. Navíc poprvé zaznamenal i více výher než proher. Každopádně i tento duel by mohl být velmi vyrovnaný.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..