MBOstatní

KBO: Fernandez a Rojas Jr. směřují za rekordem

Jihokorejská KBO má za sebou několik zápasů a již jsme viděli parádní výkony jak nadhazovačů, tak hlavně mezi pálkaři. Těm aktuálně vévodí dvojice cizinců – Mel Rojas Jr. a José Miguel Fernandez.

Oba zmínění aktuálně vedou tabulku pálkařů s průměrem .563 a devíti úspěšnými odpaly. Kubánec Fernandez dokonce v první sérii zaznamenal 8 hitů ze třinácti stavů na pálce. Nikdo před ním v historii KBO nezaznamenal v prvních třech duelech sezony více hitů. V pátek proti KT Wiz přidal další úspěšný odpal. Naopak v pátečním duelu zazářil jeho soupeř v dresu KT Wiz Rojas Jr., který si do statistik připsal 4 úspěšné odpaly.

Oba hráči tak vykročili za tím, aby přepsali dosavadní rekord soutěže. Ten drží Geon-chang Seo, který v roce 2014 zaznamenal 201 hitů ve 128 utkáních. Každopádně Fernandez se již v loňském roce netajil tím, že by rád tento rekord pokořil, ale nakonec zaostal za rekordem o 4 hity. Navíc k jeho překonání měl k dispozici více duelů (144).

Mel Rojas Jr. je již stálicí v jihokorejské soutěži, kde letos naskočil do čtvrté sezony. A v týmu doufají, že tento Američan s dominikánskými kořeny bude pokračovat ve svém progresu. Jeho pálkařský průměr se totiž každým rokem zlepšuje. V roce 2017 se v soutěži “pouze” představil s průměrem .301. Loňskou sezonu ukončil s číslem .322. Je možné, že letos se budou oba přetahovat o pálkařský titul. Pokud budou pokračovat v tom, co předvádí v úvodu soutěže, tak to bude velká zábava.

Dnešní program KBO:

10:00 Kiwoom Heroes – Hanwha Eagles
10:00 Samsung Lions – Kia Tigers
10:00 Doosan Bears – KT Wiz
10:00 NC Dinos – LG Twins
10:00 Lotte Giants – SK Wyverns

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..