ČeskoMB

Pár zajímavých čísel, na které se letos v Extralize zaměřit

Již v příštím týdnu nás čeká tolik očekávaný start české baseballové Extraligy. Pojďme se proto podívat, jaké milníky a mety by mohly být letos překonané.

Klub homerunářů

Český Klub homerunářů má aktuálně 17 členů. Nejblíže k vstupu do Klubu je Daniel Vavruša z pražské Kotlářky, kterému do něj chybí 5 odpalů za plot. To by se letos mohlo podařit. O druhé místo by mohl letos přijít Martin Střítecký. Jen dva homeruny za ním je nyní Matěj Hejma. Ten by letos mohl pár dlouhých míčů odpálit a následovat Pavla Budského. Jenže Pavel si to pojistil a bude letos hrát na Kraví Hoře. Místní kratší hřiště by mu mohlo vyhovovat a možná se dočkáme překonání mety 170 homerunů.

Hity

Pavel Budský má na dosah také metu 800 hitů v základní části. Osmou stovku by mohl započít i Martin Střítecký. Ten to však bude mít složitější, protože musí zaznamenat 19 hitů v osmnácti zápasech. Desátým hráčem historie Extraligy, který dosáhne 500 hitů v základní části Extraligy, by se letos mohl stát Martin Schneider z Draků. Chybí mu k tomu pouze 6 úspěšných odpalů.

Nadhazovači

Pouze 8 nadhazovačů v historii soutěže má na svém kontě 500 strikeoutů v základní části. Hned dva hráči se nyní blíží tomu, aby se stali novými členy klubu. Tomáš Duffek z Eagles Praha jich má na svém kontě 480. O 4 méně pak Jake Rabinowitz z pražského Tempa.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..