MBOstatní

Rakuten Monkeys dosáhli mety 1000 výher v CPBL

Obhájce titulu s novým majitelem, to je tým Rakuten Monkeys, který v listopadu minulého roku slavil vítězství v Taiwan Series ještě pod názvem Lamigo Monkeys. Po sezoně totiž majoritní vlastník klubu La New International Corp., společnost vyrábějící boty, prodala organizaci japonské společnosti Rakuten. Poprvé v historii se tak stalo, že tým CPBL má zahraničního majitele. A ten se v sobotu mohl radovat z tisící výhry v historii klubu.

Monkeys odehráli první zápas v CPBL v roce 2003 ještě pod názvem First Financial Holdings Agan. Hned od další sezony přišla změna názvu na La New Bears a s ní také mnohem lepší výsledky. Medvědi se navíc mohli pochlubit v roce 2006 pochlubit ziskem prvního titulu. Zlaté roky klubu však přišly v poslední dekádě, když se tým přejmenoval na Lamigo Monkeys. Pod tímto názvem tým získal 6 titulů a v posledních třech letech pokaždé došel až na vrchol. O to překvapivější bylo, že se majitelé rozhodli tým prodat.

Pod japonskými majiteli vstoupili Monkeys do nové sezony výborně, když vyhráli první 7 utkání a vytvořili tak nový rekord soutěže. Jenže pak začal dobře rozjetý stroj trochu drhnout a výhry střídaly prohry. V středu ale Monkeys porazili Fubon Guardians a získali tak pro klub vítězství číslo 999. Navíc je čekala třízápasová série s Chinatrust Brothers na domácím stadionu v Taoyuanu (nebo také Tchao-jüanu). První utkání v pátek se však zpočátku pro Monkeys nevyvíjelo dobře a před dohrávkou deváté směny ztráceli 5 doběhů. Jenže domácí zabrali a dokázali vyrovnat na 8-8. Ve dvanácté směně však Brothers urvali utkání pro sebe a Rakuten museli oslavy ještě odložit.

Co se nepovedlo v pátek, tak dokonali Monkeys v sobotu. Také v tomto utkání museli otáčet nepříznivý stav, když před dohrávkou třetí směny prohrávali 1-5. Jenže pak zásluhou sedmi doběhů zápas zvrátili ve svůj prospěch a nakonec zvítězili 16-10. Po zápase tak mohli slavit tisící klubovou výhru v soutěži. Oslavy však kazilo pouze to, že je s hráči slavili pouze cheerleaderkami a fanoušci v podobě kartonových krabic v ochozech. S vybranými fanoušky však budou moct slavit již ve čtvrtek, kdy přivítají Fubon Guardians. V ochozech bude utkání moct sledovat 300 fanoušků, kteří se díky novému uvolnění restrikcí na stadion dostanou.

Monkeys jsou však posledním celkem z aktuální čtveřice celků v CPBL, který dosáhl mety 1000 výher. Není to ale překvapením, protože v lize působí  nejkratší dobu. Absolutním rekordmanem  nejúspěšnější klub historie soutěže Uni-President Lions (zkráceně Uni-Lions), který má do dnešního dne 1625 vítězství. Ten ale v CPBL působí od roku 1990.

隊史1000勝達成

感謝曾經與現在支持過這支球隊的所有人 特別是老牛皮國際股份有限公司劉保佑董事長 金剛時期的20勝、La New到Lamigo時期的970勝,一直到現在拿下了第1000勝,Rakuten Monkeys會一直努力下去,為10號隊友努力,為台灣的棒球努力!

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..