MBOstatní

Velký průvodce KBO (4. díl)

V úterý 5. května začíná jihokorejská profesionální baseballová KBO a proto vám v posledních dnech na anšem webu přinášíme průvodce touto soutěží. Čtvrtý díl bude věnovaný hvězdám z Asie, které v této soutěži působí a pro našince nejsou příliš známé.

Velký průvodce KBO (1. díl)
Velký průvodce KBO (2. díl)
Velký průvodce KBO (3. díl)
Rozpis zápasů KBO

Eui-Ji Yang (NC Dinos)

V minulém roce byl catcher NC dinos nejlepším pozičním hráčem v KBO. Jeho čísla na pálce byly opravdu výborná .354/.438./.574, 20 homerunů. K tomu zaznamenal více met zdarma jak strikeoutů. V různých rozhovorech na fórech s jihokorejskými fanoušky jsem dostával stejnou odpověď. Eui-Ji Yang je aktuálně nejlepším hráčem soutěže. I proto s ním vedení NC Dinos podepsalo čtyřletý kontrakt na 11 milionů amerických dolarů, což je druhá nejlukrativnější smlouva v KBO.

Toto video dobře ukazuje, proč je Eui-Ji fanoušky všech týmů tak oblíbený.

Hyun-Jong Yang (Jia Tigers)

Nadhazovač Kia Tigers je momentálně asi nejlepším startérem v soutěži. V loňské sezoně byla jeho ERA 2.29 a v 184 odházených směnách zaznamenal 163 strikeoutů a rozdal pouze 33 met zdarma. V roce 2017 se výrazně podílel na zisku titulu pro Tigers a odnesl si proto ocenění pro nejužitečnějšího hráče sezony i finálové série.

양현종의 KKKK 삼진쇼⚾만큼 멋진 해설🎤 데뷔전을 펼친 이동건!

양현종의 쾌투만큼 멋졌던 이동건 포수의 해설 데뷔전!

Ha-Seong Kim (Kiwoom Heroes)

Čtyřiadvacetiletý Kim je asi nejlepším prospektem v KBO. Dokonce se očekává, že bude v letošní zimě uvolněný pro případný podpis s některým z klubů MLB, které o tuto spojku Heroes projevují zájem. Ačkoliv je stále mladý, tak je velmi všestranným hráčem. Skvělou pálku (.292/.371/.487) doplňuje také výbornou obranou a rychlostí na metách. V Kimovi možná můžete sledovat budoucí hvězdu MLB.

Jung-hoo Lee (Kiwoom Heroes)

Další výborný mladík v dresu Heroes je pokračovatelem slavného rodu. Jeho otec Jong-beom Lee je bývalý nejužitečnější hráč KBO a také třináctinásobný účastník All-Star Game. Zdá se, že tady jablko opravdu dopadlo blízko stromu. V roce mladý Lee získal cenu pro nejlepšího nováčka soutěže. A čísla ukazují, že opravdu zaslouženě. Vždyť posuďte sami . 338/.400/.449. Ještě stále nevíte, koho v KBO sledovat?

Jae-Hwan Kim (Doosan Bears)

Po minulé sezoně se očekávalo, že vnější polař Doosan Bears již letos v KBO působit nebude. Tým mu totiž umožnil podepsat smlouvu v MLB. Jenže žádný klub mu nenabídl dostatečně zajímavou smlouvu a Kim tak zůstal v Jižní Koreji. Důvodem slabšího zájmu možná bylo i to, že se čísla MVP sezony 2018 v loňském roku trochu propadly. Kim tak bude v této sezoně hrát také o to, aby celkům z MLB ukázal, že si zaslouží lepší nabídku.

Chang-mo Koo (NC Dinos)

Autorův oblíbený hráč. Sledovat mladého levorukého nadhazovače Dinos v akci bylo loni opravdu zábavné. Třiadvacetiletý Koo je asi nejlepší levoruký nadhazovač v lize. V minulé sezoně byl jeho poměr strikeoutů na 9 směn parádní – 9.59. Nikdo lepší se v KBO v minulém roce nenašel. Dokonce i MVP Josh Lindblom na druhé místě této statistiky měl poměr 8.74. Dá se předpokládat, že letos by mohl být ještě lepší.

Jeong Choi (SK Wyverns)

Zkušený Choi má za sebou již 15 let v KBO a jeho kariérní čísla .290/.392/.525 a 335 homerunů ukazují, že právem patří do našeho výběru. Spolu s Romakem Choi vytvořil v lineupu SK Wyverns velmi obávanou dvojici.

Baek-ho Kang, KT Wiz

Dvacetiletý vnější polař KT Wiz je dalším z hráčů, které se rozhodně oplatí sledovat. Nováček sezony 2018 má za dva roky v KBO skvělé čísla .311/.386/.511 a 42 homerunů. Navíc je známý svými dělovými příhozy z vnějšího pole, před kterými se musí mít na pozoru každý běžec na metě.

Sung-bum Na (NC Dinos)

Další vnější polař na seznamu zajímavých hráčů. V minulém roce Na kvůli zranění odehrál pouze 23 utkání, ale v předešlých letech dokazoval své kvality na pálce. Jedinou slabinou tohoto hráče je defenziva, kde občas udělá zbytečnou chybičku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..