ČeskoMB

1. liga: Skokani se po pádu z Extraligy trápí

V minulém roce klub z Olomouce po dlouhých letech v Extralize padl do druhé nejvyšší soutěži. Pokud někdo očekával, že Skokani budou v První lize bojovat o první příčky, tak nyní musí být hodně překvapen. Skokanům totiž po šesti odehraných zápasech patří poslední příčka v tabulce soutěže.

Skokani po návratu zatím odehráli tři série a ani v jedné nedokázali zvítězit v obou dvou zápasech. Naopak ve dvou z nich neurvali ani jednu výhru. Naposledy tento víkend, kdy překvapivě nestačili ani na Domažlice, které jsou spíše otloukánkem soutěže. Vlci se proti bývalému extraligistovi vytáhli a před svými fanoušky vyhráli 19-4 a 16-1.

Dosavadní průběh sezony ukazuje, že největší problém Skokanů je na pálce, když průměrně doběhnou pro 4.83 doběhu v zápase. To je výrazně za průměrem soutěže, který je 9.34. Z hráčů, kteří mají alespoň 10 AB najdeme v pořadí pálkařského průměru prvního Skokana až na 15. místě. 

S šancemi Skokanů na postup do Nadstavby o Extraligu to nyní nevypadá vůbec dobře. Před sebou ještě mají sérii s Hrochem Brno a potom s oběma finalisty První ligy z minulého roku. Vypadá to, že sešup Olomouce je rychlejší, než kdokoliv čekal. Nyní se musí v Olomouci soustředit na to, aby klubu vrátili jeho zašlou slávu a vychovali v něm konkurenceschopný tým.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..