ČeskoMB

Baseballisté Třebíče slaví první vítězství

První výhru v novém ročníku Extraligy si o víkendu připsali baseballisté Třebíče Nuclears, když v Praze porazili tým Tempa 7:4. Svého soupeře Třebíč zaskočila hned v první směně, kdy se její pálkaři dokázali prosadit proti reprezentačnímu nadhazovači Markovi Minaříkovi a čtyřikrát bodovali.

Ve svém tlaku pokračovali i druhý inning, ve kterém hráči Nuclears přidali další tři doběhy. A i když se už do konce zápasu víckrát bodově neprosadili, vítězství si dokázali pohlídat. Na nadhozu se Třebíč spoléhala sedm směn na výkony Lukáše Hloucha a zbývající dva inningy úspěšně doházel mladík Lukáš Pacal. Na pálce posbírali hráči Třebíče celkem dvanáct hitů. Dvoumetové odpaly si do statistik připsali Ivan Hamža, Robin Vávra a Patrik Kadrnožka.

Vstup do odvetného utkání Na Hvězdě úplně nevyšel nadhazovači Třebíče Davidu Mergansovi. Dvoumetový odpal hned čtvrtého pálkaře v pořadí Jake Rabinowitze znamenal dvoubodové vedení pro Tempo. To mladému nadhazovači jen přidalo na nervozitě a do hry se promítlo sérií met zdarma. Než se připravil nový nadhazovač Michal Pruša, Pražané už měli pětibodový náskok.

Pruša s obranou pak útok Tempa zastavili až do šesté směny, a naopak Třebíč postupně snížila na rozdíl dvou doběhů. Domácí může mrzet především dohrávka druhého inningu, kdy třetí aut soupeře přišel při všech obsazených metách Nuclears. Nadějně rozehraný útok v páté směně pak Třebíči zastavil dvojaut Tempa. Naopak Pražané dokázali v šesté směně přidat další dva doběhy.

Ani tak ale Třebíč nesložila zbraně a po vystřídání Jake Rabinowitze na nadhozu Martinem Zelenkou se snažila o zvrat v utkání. Dvě směny před normálním koncem se ale nad Hvězdou spustil přívalový déšť, který zalil hřiště a zápas předčasně ukončil. Pražané si tak z Vysočiny odvážejí vítězství 3:7.

„Utekla nám první směna, což bylo pět bodů, a to se pak těžko dohání. Škoda je, že zápas ukončilo počasí, a ne boj na hřišti. Za námi je vidět, že zde byla velká bouřka a spadlo hodně vody…“ Říká trenér Nuclears Jan Urbánek se zatopeným hřištěm za zády v hodnotícím videu na sociálních sítích. „Během směn jsme se snažili po bodíčku dotahovat…, Ještě jsme před sebou měli mít dvě pálky a kdo ví, co by se mohlo stát…“ Dodává s lítostí Urbánek. Své hodnocení ale končí pozitivně: „Víkendová série dopadla 1:1, za což jsem rád. A jsem rád, že kluci předvedli, že hrát umí.“

V dalším kole Extraligy narazí Nuclears na tým Eagles Praha, který se momentálně dělí o průběžnou první příčku. Utkání Na Hvězdě v Třebíči začíná v neděli 14. června 2020 v 16:00 hodin.

tisková zpráva Nuclears Třebíč

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..