ČeskoMB

EXL: Na Krči uvidíme opakování loňského semifinále

V pátek pokračuje baseballová Extraliga dalšími zápasy. Z původně tří plánovaných se však odehrají maximálně dva. Zápas v Ostravě byl kvůli dešti odložen. Tahákem večera tak budou souboj Eagles Praha s Draky Brno.

Fanoušci na Krči budou moct sledovat opakování loňské semifinálové série, ve které dokázali Eagles porazit Draky 2-1 na zápasy a poprvé v historii české Extraligy jsme tak neviděli ve finále některý z brněnských týmů. Také v dosavadním průběhu soutěže jsou na tom lépe hráči pražského celku, kteří v úvodních sedmi duelech prohráli pouze jednou a patří jim druhá příčka v tabulce. Draci již mají na svém kontě 3 prohry, když v sérii s vedoucí Kotlářkou prohráli oba zápasy.

Reklama

Eagles budou v úvodním zápase spoléhat na svou jedničku v rotaci Tomáše Duffka. Ten je prozatím stoprocentní, když každý jeho start na kopci skončil výhrou Eagles. Na svém kontě má 15.1 odházených směn, ve kterých povolil pouze 5 doběhů. S ERA 2.94 je na šestém místě mezi nadhazovači Extraligy. V minulém roce se mu však proti Drakům až tolik nedařilo, když ze čtyř startů měl ve statistice 1 výhru a tři prohry. Navíc jeho ERA ve vzájemných duelech byla 6.14 a úspěšnost pálkařů Draků byla .241. 

Ondřej Furko naopak v minulém roce naskočil proti Eagles dvakrát. V prvním si připsal prohru. Podruhé stál na kopci v rozhodujícím třetím semifinálovém utkání, kdy šel z kopce již ve druhé směně, v niž Eagles odskočili do vedení 6-0 a nakonec postoupili po výhře 8-4 do finále. V letošním roce již brněnský nadhazovač předvedl velmi slušný výkon proti Arrows Ostrava, kdy odházel velmi dobrých 7 směn. Nakonec ale ani jeho výkon Drakům na vítězství nestačil. 

V minulé sezoně se ve vzájemných duelech nejvíce dařilo Adamu Hajtmarovi, který měl úspěšnost .531. Jen o něco hroší byl Martin Schneider s pálkařským průměrem .474. V dresu Eagles byl největším postrachem nadhazovačů Draků Jan Pojer, který měl průměr .435. Ten ale zatím letos za Eagles neodehrál ani jedne zápas. Hned za ním však bylo dou silových pálkařů – Matěj Hejma a Marek Chlup. 

Páteční utkání začne v 19:00 a sledovat jej budete moct na YouTube kanálu Eagles Praha.

Další program EXL 19.6.:

19:00 Olympia Blansko (Havlíček Štěpán) – Kotlářka Praha (Padyšák Daniel)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..