ČeskoMB

EXL: Oklepe se SaBaT z vysoké prohry a připíše si první výhru?

Český baseballový fanoušek se může v neděli těšit na poslední tři zápasy třetího extraligového týdne. I tentokrát je z čeho si vybírat.

Jediným týmem letošního ročníku Extraligy, který ještě nedokázal zvítězit, je nováček SaBaT Praha. Ten navíc v sobotu utrpěl debakl na půdě Techniky Brno, odkud si SaBaT odvezl příděl devatenácti doběhů. V neděli tak před svými fanoušky budou bojovat o první výhru v Extralize od roku 1998. Proti letos v pohodě hrající Technice to však budou mít velmi složité.

Na kopci domácích bude stát Jiří Vavruša, který ještě v minulém roce oblékal dres konkurenční Kotlářky. V jejím dresu loni proti Technice odházel 3 směny, ve kterých soupeři nepovolil ani jeden doběh a zaznamenal 6 strikeoutů. Podobný výkon, ale ve více směnách by od čtyřiadvacetiletého nadhazovače potřebovali domácí i v neděli. Přidat ale budou muset baseballisté SaBaTu ve všech ohledech. Jak na pálce, tak i na nadhozu se drží ve všech týmových statistikách na spodních příčkách tabulky.

Hosté nastoupí na kopci s jednadvacetiletým Radkem Burianem. Ten zatím letos předvádí slušné výkony, což potvrdil i minulý týden proti silnému lineupu Kotlářky. Kromě nadhozu Technice letos velmi dobře funguje i útok, když je v počtu hitů na čtvrtém místě. Všechny tři týmy před ní ale mají odehraný jeden zápas navíc.

Pořadí týmů dle hitů:
1. Arrows Ostrava – 77
2. Eagles Praha – 61
3. Cardion Hroši Brno – 60
4. Technika Brno – 53
5. Kotlářka Praha – 48

Po sobotní vysoké výhře budou brněnští zdravě namlsaní. Vždyť vítězství 19-0 je pro klub z Kraví Hory nejvyšší v Extralize od roku 2015, kdy porazili 29-0 Skokany Olomouc v zápase, ve kterém Daniel Mráz zaznamenal 6 hitů z šesti stavů na pálce. Letos sice Daniel Mráz v sestavě Techniky nefiguruje, ale na pálce mají jiné tahouny. Matěj Menšík vede statistiku homerunů se čtyřmi odpaly za plot. Robert Regner má jako jediný hráč soutěže dvouciferný počet RBI (12). Michal Klimeš zase vede ligu ve statistice OBP s hodnotou .650. Na Kraví Hoře již dávno nepamatují tak dobře rozehranou sezonu, jako je ta letošní a dnes si to nebudou chtít pokazit.

Zápas začíná ve 16:00 a sledovat jej budete moct přes iScore.

Další zápasy EXL 7.6.:

14:00 Kotlářka Praha (Ercoli Lukáš) – Draci Brno (Furko Ondřej)
16:00 Třebíč Nuclears (Mergans David) – Tempo Praha (Rabinowitz Jake)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..