ČeskoMB

EXL: Pomůže Hussey Hrochům postoupit do Nadstavby?

Po prvních čtyřech utkáních letošní sezony se mohli fanoušci Hrochů dívat na extraligovou tabulku s velkou radostí. To však nyní neplatí a Hroši budou zbývajících šesti zápasech tvrdě bojovat, aby se dostali do Nadstavby o titul.

Do nepříjemné pozice Hrochy dostaly hlavně dvě prohry s Tempem v minulém týdnu. Jejich přímý konkurent v boji o první šestku dokázal brněnský tým dvakrát porazit a předskočit jej v tabulce. Hroši tak nyní potřebují vítězit i proti mužstvům z horních pater tabulky. Hned v neděli je čeká odveta duelu s Kotlářkou a na kopci poprvé v letošní sezoně nastoupí John Hussey

Reklama

A Brňané budou od australského nadhazovače potřebovat, aby na kopci předvedl to nejlepší, co v něm je. Otázkou je, jak Hussey zvládne zápasové tempo, protože v letošní sezoně ještě nenastoupil do ostrého utkání. Naposledy jsme jej v zápase mohli vidět v minulém roce, kdy ještě oblékat dres Draků. 

V letošním roce se zatím Hroši můžou plně spolehnout pouze na Jana Kucina, který má v pěti zápasech ERA 2.06. Ostatní mladíci zatím spíše sbírají zkušenosti a jejich ERA je nad 7.00. John Hussey odházel v základní části Extraligy přes 127 směn a jeho ERA 2.81 patří k tomu lepšímu, co můžeme na našich stadionech vidět. Pokud by na tyto výkony navázal, tak budou mít Hroši velmi silnou dvojici startérů, na kterých můžou stavět. Jenže pohled do programu ukazuje, že je nečeká nic lehkého. Kromě dnešního zápasu s Kotlářkou jim zbývá odehrát jeden duel s Draky, 2 zápasy Eagles a 2 s Blanskem. Tím, že se boj o poslední dvě postupová místa do Nadstavby o titul zúžil na tři týmy, bude každá prohra Hrochy velmi bolet. Pokud by ale dnes zvítězili, tak by si hodně vylepšili své šance. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..