ČeskoMB

EXL: Technika našla novou sílu na pálce

Pohled do statistik baseballové Extraligy ukazuje jednu zajímavost. V počtu stažených bodů (RBI) je na špici soutěže trojice hráčů Techniky Brno – Matěj Menšík (16 RBI), Robert Regner (13) a Richard Sázavský (10). Jsou to také jediní hráči Extraligy, kteří mají v kolonce RBI dvouciferné číslo. 

I díky jejich výkonům je Technika týmem, který doběhl pro nejvíce doběhů v soutěži. Brněnskému týmu aktuálně chybí 12 doběhů do trojciferného čísla a již tento víkend se může stát prvním celkem v této sezoně, který doběhne pro bod číslo 100. A nebude s podivem, když se o něj postará někdo z výše zmíněné trojice. Vždyť toto trio má na svědomí přes 44% stažených doběhů svého týmu.

Reklama

Pro fanoušky i vedení Techniky je potěšující, že všichni tři mají 26 resp. 28 let. Takže před sebou stále mají ty nejlepší léta a v červeném dresu ještě co to odehrají. O něco starší je Michal Klimeš, který ve svých třiceti letech prožívá nejlepší sezonu v české nejvyšší soutěži. Se sedmnácti úspěšnými odpaly mu patří jednoznačně první místo mezi všemi pálkaři v Extralize. 

Technika se v posledních letech trápila a okupovala spodní příčky extraligové tabulky. Letos její fanoušci při pohledu na tabulku zažívají příjemné Déjà vu. Přeci jen již je to dlouho, co byl jejich tým v tabulce na tom po osmi kolech stejně jako jeho oba městští rivalové Draci a Hroši. A pokud o víkendu v obou zápasech porazí Třebíč, tak můžou vážně pomýšlet na boje v Nadstavbě o titul. A tam můžou svěřenci Radomíra Vacha pouze příjemně překvapit.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..