MBOstatní

KBO: Manažer SK Wyverns zkolaboval v průběhu zápasu

Nepříjemný moment byl k vidění ve čtvrtečním utkání jihokorejské ligy mezi týmy SK Wyverns a Doosan Bears. Manažer SK Kyoung-youb Youm totiž v polovině utkání zkolaboval a upadl do bezvědomí. Dvaapadesátiletý Youm byl okamžitě převezen do nemocnice.

Reklama

Ještě v sanitce podle zpráv z klubu manažer předposledního týmu soutěže nabyl vědomí. Následné vyšetření ukázalo, že důvodem kolapsu byl nedostatek spánku spojený s nedostatečným stravováním a silný stres. Youm přitom není žádným nezkušeným manažerem. Heroes vedl na této pozici již v letech 2013 až 2016. Pak se do klubu vrátil v minulém roce. 

Manažer SK Wyverns nyní zůstane několik dní v nemocnici na pozorování a lékaři u něj provedou další testy.  Jeho místo dočasně zastoupil jeho asistent Kyung-oan Park. 

V KBO  je to podruhé v historii, kdy byl manažer v průběhu zápasu transportován do nemocnice. V roce 2016 tehdejší manažer Hanwha Eagles Sung-keun Kim utrpěl závrať a kvůli vysokému věku (73 let) byl raději odvezen k vyšetření. V roce 2001 uprostřed sezony umřel manažer Lotte Giants Myung-seong Kim, který dostal infarkt. V jeho případě se tak však nestalo v průběhu zápasu. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..