MBOstatní

KBO: Nejlepší closer historie KBO se může v úterý vrátit do hry

V historii jihokorejské KBO bychom nenašli nadhazovače, který má více Saves v kariéře, jak Seung-hwan Oh. A to již od roku 2016 v KBO nehraje, když si mezitím odskočil do Japonska a USA. Naposledy jej fanoušci mohli vidět v minulém roce v dresu Colorada Rockies.

Když jej v létě z Colorada propustili, tak se Oh rozhodl podepsat smlouvu se Samsung Lions, čili s týmem kde hrát v letech 2005-2013. Tím ale začal běžet jeho trest, který mu vedení soutěže udělilo v roce 2016 kvůli tomu, že porušil zákony o hazardu a v roce 2014 si se spoluhráčem odskočili na Macau do kasína.

Tento trest mu skončil nedělním utkáním a v úterý by se tak mohl zapojit do hry. Může tak přidat další k 510.1 odházeným směnám v KBO. V nich ma parádní ERA 1.69 a 277 Saves. Kromě toho, že nikdo v historii ligy nezaznamenal více Saves celkově, tak Oh drží rekord i v počtu Saves v jedné sezoně. V sezonách 2006 a 2011 jich pokaždé zaznamenal 47.

Oh začal s týmem jezdit již v minulém týdnu a odházel si několik bullpenů. Manažer Samsung Lions Sam-young Huh ale pro agenturu Yonhap řekl, že nenasadí zkušeného closera do těžkých situací, ale nejdříve mu chce dát prostor v momentech, kdy nebude skóre těsné. “Nejlepší scénář je, poslat jej na kopec, když budeme mít komfortní vedení,” řekl Huh.

Letos již fanoušci mohli zkušeného relievera v dresu Lions vidět v přípravných zápasech. Oh si v nich zaházel poprvé od poloviny června, kdy si poranil loket a následně s ním v srpnu šel na operaci. Většinu suspendace tak hráč strávil rekonvalescencí po této operaci.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..