MBOstatní

KBO: Roberto Ramos táhne LG Twins a bojuje o místo v MLB

V loňském roce ještě Roberto Ramos bojoval o své místo v hlavním týmu Colorada Rockies, ale pozvánka nepřišla a talentovaný Mexičan tak celý rok odehrál na farmě Albuquerque v Triple-A. Po sezoně nakonec Ramos vyslyšel vábení z Jižní Koreje a jak se ukazuje, nebyl to krok vedle.

Po třiadvaceti odehraných utkáních je totiž letošní posila LG Twins na prvním místě v počtu odpálených homerunů v celé KBO. Jako jediný jich dokázal zaznamenat dvouciferný počet. S deseti homeruny je navíc v pohodlném vedení, když druhý Sung-Bum Na z NC Dinos jich má “pouze” 7. V průměru každý devátý stav Ramose na pálce končí homerunem.

Ramos je také jedním z důvodů, proč Twins patří aktuálně v tabulce KBO druhé místo. Navíc trenéři můžou spoléhat na konzistenci jeho výkonů, když se mexický baseballista pouze v jednom utkání nedostal alespoň jednou na metu. Jeho hvězdný moment přišel 24. května v zápase proti KT Wiz, který rozhodl walk-off grand slam homerunem.

Pětadvacetiletý rodák z Hermosilla tak dává o sobě hodně vědět a pokud vydrží v nastoleném tempu, tak nebude s podivem, pokud by po sezoně podepsal jednocestný kontrakt s některým z klubů MLB.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..