MBOstatní

Matt Harvey by chtěl hrát v KBO

Protože se v severní Americe nehraje žádná baseballová soutěž a start většiny je v nedohlednu, čím dál víc hráčů začíná klepat na dveře jihokorejské KBO. S tím, jak se nyní spustilo propouštění mezi hráči farmářských týmů MLB, tak se toto klepání ještě víc zintenzivnilo.

Týmy KBO jsou však při náboru velmi opatrné, protože nemají šanci, jak zjistit fyzickou připravenost hráčů, kteří již tři měsíce neodehráli ani jeden zápas. Pak jsou tady týmy, které by dalšího cizince rádi podepsali, ale aktuálně mají pod smlouvou maximum možné, čili tři hráče z ciziny. I proto se začínají čím dál víc ozývat hlasy, aby hráči, kteří v lize působí víc než tři sezony, získali statut domácího hráče a nebyli bráni za cizince.

Každopádně je možné, že nějaký příchod z USA do KBO ještě uvidíme. Například Kiwoom Heroes po propuštění Tylera Mottera mají jedno volné místo. A podle jihokorejské televize SBS je jedním z adeptů na příchod do KBO nadhazovač Matt Harvey. Ten má prý být v kontaktu s některými kluby soutěže. Pokud by s ním některý z klubů podepsal smlouvu, tak by to pro soutěž byla velká ryba, která by mohla ještě víc zvednout zájem o tuto ligu.

Matt Harvey v minulosti oblékal dres New York Mets, Cincinnati Reds a Los Angeles Angels. V roce 2013 patřil mezi nejlepší nadhazovače soutěže, ale pak přišla operace lokte. Po ni se ještě vrátil, aby odehrál jednu dobrou sezonu, ale další zranění a operace znamenali, že Harvey se již nedokázal dostat na hvězdnou úroveň ze začátku kariéry. V KBO by ji však mohl restartovat.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..