MBMLB

MLB zavede běžce na metě v extra směnách. Uvidíme na stadionech fanoušky?

Pomaličku se dozvídáme, jaké novinky nás v letošní sezoně Major League Baseball čekají. Jedna z nich nebude pro fanoušky v České republice neobvyklá. MLB totiž letos zavede pravidlo, kdy každý tým bude moct na začátek svého útoku postavit na druhou metu běžce. 

MLB se touto novinkou ve zkrácené sezoně snaží zabránit velmi dlouhým zápasům. S největší pravděpodobností ale bude toto pravidlo uplatňované pouze letos a v následujícím roce již nebude v MLB aplikované. 

Reklama

Další změnou bude zavedení univerzálního DH v obou ligách. Doteď mohli suplující pálkaře používat pouze v Americké lize. Letos nově uvidí DH také fanoušci v zápasech Národní ligy. Navíc se mluví o tom, že by již toto pravidlo mohlo zůstat v Národní lize i v následujících letech a je jedním z bodů připravované Kolektivní smlouvy. 

Fanoušci na Fenway Parku?

CEO Boston Red Sox Sam Kennedy pro média řekl, že nevylučuje možnou účast fanoušků na zápasech na stadionu Fenway Park. Podle něj by však fanoušci museli přistoupit na platná doporučení ohledně sociálních odstupů. Také by museli mít zakryté ústa a nos. MLB již předem vyhlásila, že pokud místní úřady jednotlivým klubům povolí fanoušky na stadionech, tak s tím nemá žádný problém. A právě stát Massachusetts je v rozvolňování pravidel dost daleko. 

Kromě Red Sox prý o povolení fanoušků v ochozech uvažují také White Sox, Cubs, Rangers a Marlins. Samozřejmě vše je zatím v rovině spekulací a je možné, že letos fanoušky v ochozech neuvidíme.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..