Rockies

Eurockies: První dva zápasy mně naplňují optimismem

Zápasy Colorada Rockies jsem začal sledovat někdy v roku 2011 a co si pamatuji, tak největší slabinou týmu byly výkony nadhazovačů. Pět sezon s týmovým ERA nad 5.00 jsou toho jasným důkazem. Jenže první dva zápasy letošní sezony mi vlily do žil hodně optimismu.

Oba startéři, jak German Márquez tak Jon Gray, povolili při svých startech pouze dva doběhy v deseti směnách. Ano, můžeme diskutovat o tom, jaký vliv na to měl nový stadion Rangers Globe Life Field. Možná to bude jeden z těch „pitcher’s parku“. Ale ani to nesnižuje výkony obou dvou jmenovaných. Pokud by totiž Rockies v obou duelech měli produktivnější pálku, tak by začali sezonu se dvěma výhrami.

Také se mi líbí kroky managmentu před startem této zkrácené sezony, obzvlášť propuštění dvojice McGee a Shaw. Při porci šedesáti utkání tým potřebuje nadhazovače, kteří mají nejlepší aktuální formu. A pokud trenéři viděli, že oba byli na stejné úrovni jako v minulém roce, tak bylo správné oba poslat pryč a uvolnit místo jiným.

Mimochodem, viděli jste výkon navrátilce v MLB Daniela Barda? Jeho fastball s rychlostí 99 mil v hodině byl jedním z wow momentů sobotního utkání. Bard přitom naposledy působil v utkání MLB den předtím, než si Nolan Arenado odkroutil svůj debut v soutěži. Ale nyní ukazuje, že to má stále v ruce a včerejší W ve statistikách si rozhodně zasloužil.

Samozřejmě, je stále otázkou, jak si nadhazovači Rockies povedou na Coors Field. Věřím však, že jim mohlo pomoct to, že týdny před startem sezony strávili tréninkem v Denveru, nikoliv v Arizoně. A s rozšířením playoff na 16 týmů by se Rockies letos do playoff mohli dostat.  

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..