ČeskoMB

EXL: Eagles předvedli parádní obrat proti Kotlářce

Třemi zápasy pokračovala ve středu baseballová Extraliga. Ve dvou z nich se neodehrál plný počet směn. Naopak Na Markétě předvedli hosté skvělý obrat.

V Třebíči, zdá se, našli novou hvězdu na nadhazovacím kopci. Mladý David Mergans, který je v týmu na hostování z brněnských Draků, totiž předvedl další velmi dobrý výkon, když v pěti odházených směnách povolil pálkařům Olympie pouze 2 úspěšné odpaly a jeden doběh. 

Naopak utkání vůbec nevyšlo Jakubovi Kostkovi z Blanska, který odházel také 5 směn, ale povolil v nich 12 hitů a devět doběhů. Možná mu neprospěla ani dešťová přeháňka, která přišla před dohrávkou první směny a jeho start se několik minut opozdil.

Nejvíce se na pálce činil Miroslav Křivánek, který si připsal 4 úspěšné odpaly z pěti stavů na pálce. Domácí nakonec zvítězili po sedmi směnách vysoko 14-1.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Olympia Blansko
0 0 0 1 0 0 0       1 2 3
Nuclears Třebíč
2 0 1 3 3 5       14 16 1

Když se v červnu poprvé v této sezonu utkali Kotlářka s Eagles, tak z toho byla jednoznačná výhra Kotlářky. A v podobném duchu se nesly i první dvě třetiny odvetného zápasu Na Markétě. Domácí již po čtyřech směnách vedli 8-1 a zdálo se, že si dojdou pro pohodlnou výhru. 

Jenže svěřenci Vladimíra Chlupa výborně zvládli poslední dvě směny zápasu. Nejdříve v osmé směně i zásluhou tříbodového homerunu vyhnali z kopce closera Kotlářky Josefa Cihláře a stáhli skóre na 6-8 z jejich pohledu. V deváté směně pak dokázali zatlačit i na Australana Scottyho Mulhearna a dalšími pěti doběhy dokonali skvělý obrat proti prvnímu celku extraligové tabulky. 

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Eagles Praha
0 0 1 0 0 1 0 4 5   11 11 0
Kotlářka Praha
2 3 0 3 0 0 0 0 0   8 16 1

Stejně jako na Vysočině, tak i druhé pražské utkání skončilo předčasně kvůli vysokém rozdílu ve skóre. Tempo Praha totiž v páté směně dokázalo doběhnout pro 11 doběhů a svého městského rivala SaBaT zdolalo vysoko 16-0. Zápas zavřel stylově Nicolas O’Rourke dvoubodovým homerunem. Pro mladého pálkaře Tempa tak bylo ke škodě, že utkání skončilo tak rychle, protože mu chyběl třímetový odpal k dosažení Cycle. Se třemi hity ale doplnil trojici Vohánka, Rabinowitz, Zelenka, kteří měli také stejnou úspěšnost. 

Adam Vrubel na kopci Tempa si připsal v zápase vítězný shutout. Tempo se tak stále drží v boji o první šestku. Naopak naděje SaBaTu jsou již nulové.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
SaBaT Praha
0 0 0 0 0           0 5 2
Tempo Praha
0 2 2 1 11           16 17 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..