ČeskoMB

EXL: Parádní obrat Eagles. Arrows další překvapení nedopustili

V sobotu se ze tří plánovaných duelů v TOP 6 odehrály pouze dva. Utkání mezi Draky a Kotlářkou muselo být kvůli dešti odložené na jiný termín.

V Ostravě se navzdory nepříznivé předpovědi počasí hrálo a domácí měli po páteční prohře co napravovat. Jenže Tempo ukazuje, že letos není v TOP 6 jen náhodou a má dostatek sebevědomí. To se ukázalo i v tomto utkání, když se Pražané dokázali dostat do vedení 1-0 hned v první směně.

Tentokrát ale obhájci titulu otočili utkání ve svůj prospěch hned v dohrávce směny, kdy proti Michalu Zelenkovi na kopci doběhli pro 3 body. V další směně pak přidali další dva a rázem měli slibný náskok. Navíc Boris Bokaj na kopci se rozházel k velmi dobrému výkonu a soupeři již pak prakticky nic nedovolil. Domácí hrající trenér nakonec odcházel z kopce po šesti směnách za stavu 6-1. Duel pak doházel Martin Kubovčík, který Tempu povolil pouze 2 úspěšné odpaly. Arrows si tak nakonec pohlídali vítězství. O vítězi této série se tak rozhodne v neděli v Praze.

A

123456789RHE
Tempo Praha100000000142
Arrows Ostrava320001208131

Velmi dobře vstoupili do sobotního zápasu proti Eagles baseballisté Hrochů Brno, když před dohrávkou druhé směny vedli již 7-0. Jenže Eagles pak spustili velkolepou stíhací jízdu a nakonec dokázali zápas otočit ve svůj prospěch. Hroši totiž od čtvrté směny nedokázali doběhnout pro žádné další body. Postaral se o to zejména Ondřej Kvapil, který nahradil startujícího Petra Vojtu a v šesti směnách pak Hrochům povolil 6 hitů a 2 doběhy.

Hostům nepomohl ani skvělý výkon Vojtěcha Menšíka, který si připsal 5 úspěšných odpalů (5 z 5). Navíc utkání kvůli zranění nedohrál Adam Jacques, který si přivodil zranění při pokusu Eagles o pickoff.

Eagles tak vstupují do bojů v TOP 6 dvěma výhrami. Pro Hrochy naopak boje v nadstavbě nezačínají dobře a pokud nechtějí moc ztratit hned v úvodu, tak musí v neděli doma zvítězit.

 123456789 RHE
Cardion Hroši Brno432000002 11134
Eagles Praha03201342 15165
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..