ČeskoMB

EXL: Schneider jedním odpalem pokořil dva milníky

Univerzál Draků Brno a český reprezentant Martin Schneider si pátek proti SaBaTu Praha ve druhé směně připsal velmi důležitý odpal. Díky němu totiž pokořil dva zajímavé milníky.

Martin se postavil na pálku ve chvíli, kdy jeho tým vedl 4-1 a obsazené měl všechny mety. Zkušený baseballista pak dokázal kontaktovat nadhoz Matěje Hejtmánka a dvoumetovým odpalem stáhl pro body dva spoluhráče. Tento odpal byl jeho pěti stý v základní části baseballové Extraligy. Díky dvěma RBI dosáhl již 306 stažených doběhů, čímž se dostal na desátou příčku historických tabulek na úroveň stále aktivního Michala Kočího z Techniky Brno.

Ve stejné směně se pak brněnský pálkař dostal na pálku ještě jednou. Draci měli znovu plné mety a Schneider si vystál metu zdarma, čímž si do statistik připsal další RBI a osamostatnil se na 10. místě historických tabulek. V šesté směně pak sebeobětovacím odpalem zvýšil již na 15-1.

Martin Schneider má nyní před sebou  ve statistice RBI spoluhráče Tomáše Polanského. Na osmém místě je s 329 RBI Martin Veselý, který již ukončil kariéru.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..