ČeskoMB

EXL: Tempo Praha je v TOP 6

Sobotní zápasy nám poodhalily další tým, který bude hrát v Nadstavbě o titul. Jistou čtyřku doplnilo pražské Tempo. Černý Petr tak zůstane jednomu z brněnských týmů. Jak Hroši, tak Technika svůj poslední zápas základní části odehrají kvůli dešti v neděli.

Tempo do zápasu proti Eagles postavilo na kopec svého letos nejlepšího nadhazovače Davida Nevěřila. A ten předvedl další velmi dobrý výkon, když hostujícím pálkařům povolil pouze 2 úspěšné odpaly v sedmi směnách a žádný doběh. Svým výkonem tak Tempo nastartoval k výhře.

Domácí proti Martinovi Grundmannovi doběhli pro první body až v dohrávce třetí směny, ale postupně navyšovali skóre až na konečných 6-0. Z devíti hitů Tempa se o šest postarali dva hráči – David Vohánka a Marek Minařík.

Tempo tak postoupilo do Nadstavby o titul druhý rok v řadě a letos bude chtít vylepšit loňskou šestou konečnou příčku.

123456789RHE
Eagles Praha000000000021
Tempo Praha00310200690

Velmi zajímavý zápas byl k vidění v Praze na Tróji, kam přijela Třebíč. Hlavními hrdiny dne byli oba startující nadhazovači. Domácí Martin Lukačka i hostující David Mergans udrželi až do sedmé směny vyrovnaný stav 1-1. Stejné skóre pak svítilo na tabuli o po deváté směně a utkání šlo do nastavení.

V desáté směně nejdříve Nuclears využili chyby obrany domácích a doběhli pro dva body. To se ukázalo jako rozhodující. SaBaT totiž v dohrávce dokázal stáhnout pouze jeden doběh po odpalu Jiřího Vavruši, ale následně Lukáš Smejkal utkání uzavřel dvěma strikeouty.

12345678910RHE
Třebíč Nuclears0001000002362
SaBaT Praha0000100001261

V posledním utkání sobotního programu proti sobě nastoupili dva celky z horních pater tabulky. To slibovalo zajímavý baseball a nakonec tomu tak i bylo.

Domácí se 5 směn mohli spolehnout na Jana Nováka, který udržel hosty a povolil jim pouze dva doběhy. Arrows se scie dokázali dostávat na mety, ale pravidelně nedokázali stahovat tyto běžce pro doběhy. Naopak domácí využili každé příležitosti a již po první směně vedli díky homerunům Scotta Mulhearna a Filipa Smoly 4-1. Jejich tlak na pálce vyústil v to, že ve druhé směně Arrows stáhli z kopce Alexandra Šína a nahradil jej Martin Kubovčík. I tak ale Kotlářka po pěti směnách vedla již 10-2.

Jenže druhá polovina utkání patřila hostům. Ti dokázali využít toho, že Kotlářka poslala do hry svůj bullpen a ostravští postupně stahovali rozdíl. Nechybělo moc a nakonec se jim mohl povést i obrat. Domácí ale nakonec závěr zvládli a udrželi nejtěsnější možnou výhru. Naopak Arrows potřetí v letošní sezoně prohráli.

 123456789 RHE
Kotlářka001000001 251
Arrows01002130 7100
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..