ČeskoMB

EXL: Tempo zaskočilo Arrows na jejich hřišti

Prvními třemi zápasy začala Nadstavba o titul a hned nám nabídla i překvapení.

Ostravští se jen pár hodin před začátkem zápasu dozvěděli, že kvůli zhoršující se situaci s nemocí Covid-19 v moravskoslezském kraji, můžou na svém stadionu přivítat maximálně 100 diváků. Bez pořádné kulisy v zádech tak domácí nevstoupili do utkání příliš dobře. Hosté se totiž s přispěním chyby v obraně Arrows a následnému homerunu Martina Zelenky dostali do tříbodového vedení.

Na to ještě ale domácí dokázali odpovědět, když nejdříve stáhli dva doběhy v první směně a další dva přidali ve třetí. Jenže v šesté směně přišel další úder pro domácí, když druhý z bratří Zelenkových Michal otočil skóre dvoubodovým homerunem. Jelikož pak Adam Vrubel a v posledních dvou směnách ani Jake Rabinowitz, žádný další doběh domácím nepovolili, tak se nám zrodil první překvapivý výsledek v TOP 6. Navíc Arrows poprvé v sezoně, a po více než roku, prohráli na vlastním hřišti. Domácí může těšit pouze to, že na víkend ušetřili nadhazovače, protože Ondřej Satoria odházel kompletní zápas.

123456789RHE
Tempo Praha3000020005120
Arrows Ostrava202000000483

Draci měli po základní části Kotlářce co vracet, protože svému soupeři letos dvakrát podlehli. I proto bylo jasné, že je nečeká nic lehkého. A hosté proti nim hned v prvním utkání postavili Daniela Padyšáka, který již letos jednou proti brněnskému celku nastoupil a v šesti směnách pálkařům Draků povolil pouze dva doběhy. A velmi dobře házel i v pátek, když Drakům v pěti směnách povolil doběhnout pouze pro jeden doběh.

Jenže Draci vsadili na Radima Chrousta, který hostům v šesti směnách nepovolil ani jeden doběh a dal svému týmu šanci na výhru. A jeho spoluhráči se nabídnuté šance chopili, když z minima šancí vytěžili maximum možného. Navíc Jan Vašourek a Martin Schneider ve zbylých třech směnách nepovolili Kotlářce ani jeden doběh. Draci tak vstoupili do Nadstavby vítězstvím.

123456789RHE
Kotlářka Praha000000000052
Draci Brno00001011-340

Zápas na Eagles Parku začal s půlhodinovým zpožděním kvůli dešti. A možná kapky deště přinesly také spršku hitů a doběhů. Domácí se totiž dostali do vedení velmi rychle, když již po první směně svítilo na tabuli skóre 3-0. Hroši se sice nevzdávali, ale pokaždé když se dokázali domácím přiblížit, tak jim Eagles opět výrazněji odskočili. Utkání pak ukončil v sedmé směně stylově tříbodovým homerunem Michal Zýma.

Domácí tak zastavili šňůru pěti proher v řadě a zdá se, že teambuilding v průběhu týdne zabral. Hroši však v dalších zápasech budou mít k dispozici Johna HusseyhoJana Kucina, takže pražský tým rozhodně nečeká nic jednoduché.

123456789RHE
Cardion Hroši Brno0020300595
Eagles Praha300260415170
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..