ČeskoMB

EXL: Třebíč v bláznivém zápase porazila Eagles

Ve čtvrtek pokračovala baseballová Extraliga jedním utkáním a to nabídlo fanouškům pořádnou porci dvaceti sedmi doběhů. Z vítězství se navíc radoval papírově slabší soupeř.

Na druhou stranu domácí trenér Vladimír Chlup již před utkáním avizoval, že proti Třebíči dá šanci mladým hráčům. I proto na kopci začínal Šimon Blažek. Také na druhé straně stál mladý nadhazovač, když Nuclears postavili na kopec Lukáše Pacala. A ten byl překvapivě zpočátku úspěšnější proti pálkařům domácích, než naopak. Třebíč se rychle dostala do vedení 5-0 a s jejími šancemi to vypadalo velmi slibně.

Jenže v dohrávce třetí směny domácí pořádně zatlačili na Lukáše Pacala a šesti doběhy otočili utkání ve svůj prospěch. O směnu později si vedení zlepšili dalším doběhem.

Bláznivé utkání pakpokračovalo i ve druhé polovině. Vše nestartovali Nuclears v šesté směně, kdy dokázali stáhnout 7 bodů. Když v osmé přidali další dva, tak najednou vedli vysoko 14-7. Jenže domácí se nevzdávali a v dohrávce osmé směny odpověděli čtyřmi doběhy, což slibovalo zajímavý závěr.

V deváté směně jsme se dočkali nečekaného nadhazovače, když šel za domácí duel uzavřít Marek Chlup. Pro něj to byl pouze druhý start a druhá směna v extraligové kariéře jako nadhazovač. Za hosty zápas uzavřel David Mergans, který nepovolil ani jeden doběh.

Nejlepším pálkařem dne byl jednoznačně Milan Prokop z Třebíče, který zaznamenal 4 hity. Matěj Hejma (EAG) a Zdeněk Kutílek byl každý třímetový odpal od dosažení velmi vzácného Cycle.

 123456789 RHE
Třebíč Nuclears032007022 16152
Eagles Praha006100040 11103
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..