ČeskoMB

EXL: V dvojzápase Blanska s Kotlářkou braly týmy po jedné výhře

Dva zápasy mezi Kotlářkou a Olympií byly k vidění ve středu v Blansku. Ačkoliv se čekali dvě výhry pražského týmu, tak domácí dokázali soupeře zaskočit a vybojovali jedno vítězství. 

V prvním duelu nebylo co řešit již po první směně. V ní hosté vlétli na Tomáše Jelínka na kopci domácích a doběhli pro 9 bodů. Zápas nevyšel hlavně obraně Olympie, která v něm udělala 8 chyb. Utkání tak skončilo vysokým vítězstvím Kotlářky 17-3.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Olympia Blansko 0 1 2 0 0 0 0     3 10 8
Kotlářka Praha 9 0 1 1 5 1     17 13 2

To v druhém zápase to byl již jiný příběh. Domácí poslali na kopec Jakuba Kostku a ten proti favorizovanému soupeři předvedl parádní výkon. V osmi odházených směnách povolil pouze dva doběhy. Tím dal domácím dobrý základ pro výhru. Jeho spoluhráči mu navíc dodali klid již v první směně, kdy proti Adamu Matuškovi stáhli tři doběhy.

Ačkoliv již víc toho Blansko na pálce nepředvedlo a celkem zaznamenalo pouze 4 hity, tak Jakub Kostka i closer Aleš Blažek se postarali o to, aby si Olympia připsala velmi cennou výhru. Kotlářka si prohrou trochu zkomplikovala své šance na první místo po základní části Extraligy.

123456789RHE
Kotlářka Praha0OO1O1OOO262
Olympia Blansko3OOOOOOO341
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..