MBOstatní

KBO: Kiwoom Heroes byli nejlepším týmem uplynulého měsíce

Když koncem května přišli Heroes o své nadhazovačské eso a navíc propustili nespokojeného Taylora Mottera, tak by jen málokdo věřil, že tím započne jejich cesta vzhůru tabulkou jihokorejské ligy. Jenže Kiwoom Heroes nakonec v červnu získali 19 výher a 6 proher, čímž poskočili na druhé místo soutěže.

Naštěstí pro Kiwoom se k fantastickým výkonům rozházelo trio Eric Jokisch, Won-tae ChoiSeung-ho Lee. Uplynulou neděli proti Kia Tigers dokonce americký nadhazovač Jokisch koketoval s Perfect Game, o kterou přišel v sedmé směně. I tak nakonec odházel 8 směn, ve kterých povolil pouze jeden úspěšný odpal. O den později Choi udržel nulu na kontě doběhů a Heroes zvítězili 1-0.

Snad nejlepším startérem v červnu byl Seung-ho Lee, který v pěti startech v tomto měsíci zaznamenal ERA 1.86. Pro něj to bylo obrovské zlepšení oproti květnu, kdy nastoupil na kopec také pětkrát a jeho ERA byla 7.83.

Specialitou Heroes jsou těsné výhry. Tým totiž odehrál 9 zápasů, kdy vítězství určil rozdíl jednoho doběhu a ve všech těchto duelech zvítězili. 

Červenec slibuje fanouškům Heroes ještě více zábavy. Jake Brigham by se měl vrátit do sestavy někdy v polovině měsíce. Koncem měsíce by se v sestavě měla objevit snad nejzvučnější posila letošní sezony KBO Addison Russell. Heroes se tak rázem stávají jedním z největších favoritů na zisk letošního titulu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..