MBNázory

Komentář: Co znamená rezignace Bohumila Bílka?

Jeden z členů Výkonného výboru České baseballové asociace Bohumil Bílek dnes zveřejnil rezignační dopis na pozici člena Výkonného výboru. v této funkci tak bude působit do nejbližšího jednání Parlamentu ČBA.

Dle rezignačního dopisu, který zveřejnil web baseball.cz je důvodem rezignace Bohumila Bílka nemožnost prosadit koncepční změny v oblasti Marketingu. Současný člen VV ČBA hlavně zmiňuje neochotu klubů domluvit na společném postupu v této oblasti: “Osobně ale situaci vidím tak, že majorita Parlamentu požaduje od VV, aby zařizoval běžné věci a své priority si kluby raději chtějí řešit samostatně.”

Bohumil Bílek také zmiňuje, že “hnutí dle mého názoru není schopné se oprostit od prosazování individuálních zájmů (osobních i klubových), což baseball limituje v konkurenci s jinými sporty,” což je bohužel jedna z věcí, která český baseball v oblasti marketingu brzdí dlouhodobě.

Otázka je, nakolik tato rezignace bude prospěšná pro český baseball. Je možné, že zodpovědní na všech stupních se konečně proberou a začnou více spolupracovat. Je totiž úplně normální, že ne všichni mají stejný pohled na to, jakou marketingovou cestu zvolit. Ale mělo by být známkou vyspělé sportovní komunity, že následně domluvený koncept vezmou všichni za své a budou na něm pracovat, nikoliv jej bojkotovat.

Pokud se to nepovede, tak nám tady zůstane zakonzervovaný současný stav, kdy si každý hraje na svém pískovišti, ale již se neohlíží na baseballovou komunitu jako celek. Chci však věřit, že se konečně podaří najít společnou řeč i v této oblasti napříč všemi regiony a kluby. Je to sice náročnější, než se ohlížet pouze na sebe, nebo naopak snažit se všem něco vnutit direktivně, ale z dlouhodobého hlediska to přinese baseballu jenom mnoho dobrého.

Jeden z příkladů jsme mohli vidět i nedávno v nejlepší lize světa, kdy se majitelé i hráči dlouho snažili najít vzájemný průsek ve svých požadavcích. Když se to nakonec povedlo, tak všechny strany drží linii, na které se domluvily. A přesně to potřebuje i český baseball….

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..