MBMLB

MLB: Ohtanimu návrat na kopec vůbec nevyšel

Pokud se fanoušci Los Angeles Angels těšili, že se jejich “japonský Babe Ruth” letos vrátí také na nadhazovací kopec, tka je v neděli čekala pořádně ledová sprcha. Shohei Ohtani totiž totálně vyhořel.

Již před startem letošní sezony japonský univerzál avizoval, že letos bude házet pouze v nedělních zápasech. A tak byli všichni zvědavý, jak se mu návrat povede. Naposledy totiž nadhazoval v koncem sezony 2018. Pak přišlo zranění lokte, operace Tommyho Johna a nucená pauza od nadhazování celou jednu sezonu. Loni naskakoval do zápasů spíše jako suplující pálkař.

V neděli proti Oakland Athletics byl stažený z kopce již v úvodní směně, aniž by zaznamenal jediný out. A to přitom hodil 30 nadhozů. Soupeřům ale stihl povolil darovat 3 mety zdarma a povolil 3 hity. Athletics se tak dostali hned v úvodu do vedení 5-0 a nakonec porazili Angels 6-4.

“Shohei dnes prostě neházel dobře,” řekl po utkání manažer Angels Joe Maddon. Mohl bych tady sedět a vymýšlet různé omluvy, ale to neudělám. Dnes to nebyl jeho den. Nevycházel mu jeho fastball a jeho nadhozy byly předvídatelné.” Také sám baseballista nebyl po zápase spokojený: “Dnes jsem se cítil, jako bych míč přihazoval, nikoliv nadhazoval,” řekl po utkání novinářům Ohtani.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..