MBOstatní

ABL: Sezona ve dvou skupinách (bublinách)

Australská baseballová liga ABL představila, jak bude vypadat její nadcházející sezona. Ačkoliv stále není jasné, jestli v ní bude 8 nebo 9 týmů, tak již nyní víme, že se rozdělí do dvou skupin, v niž odehrají své zápasy.

Vedení ABL se rozhodlo udělat pro nadcházející sezonu dvě konference – Australskou a Mezinárodní. V té první bude působit čtveřice mužstev – Canberra Cavalry, Perth Heat, Sydney Blue Sox a úřadující mistr Melbourne Aces. Ti spolu sehrají čtyřzápasové série. Po jedné s každým soupeřem doma i venku. Celkem tak každý tým odehraje 24 utkání v základní části. Všechny zápasy budou vypsané na 9 směn.

Druhá Mezinárodní konference bude čítat 4 nebo 5 mužstev. Většina zápasů by se měla odehrát na Novém Zélandu v Aucklandu, kde budou mít domov Auckland Tuatara i Geelong-Korea. Případný pátý mezinárodní tým samozřejmě také. Některé série se pak odehrají u zbylých dvou účastníků konference – Adelaide Giants a Brisbane Bandits. Tomu se přizpůsobí také herní systém. Pokud by hrálo v konferenci 5 mužstev, tak s každým soupeřem odehraje tým 6 zápasů. Se čtyřmi týmy bude systém obdobný jako v Australské konferenci.

Sezona 2020/21 začne týden před Vánocemi. Zatím je jasné, že 18. prosince se utkají Perth s Canberrou a Sydney s Melbourne.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..