MBOstatní

BK Apollo Bratislava má titul v slovenské Extralize

První evropská baseballová liga zná svého mistra. Na Slovensku se v sobotu z výhry ve finálové sérii a zisku mistrovského titulu těšili hráči BK Apollo Bratislava.

Hráči Apolla vstupovali do zápasu s vedením 2-0 v sérii a potřebovali pouze jedno vítězství na obhajobu titulu. A za ním si šli hned od svého úvodu, kdy postupně přidávali jeden doběh za druhým. Zastavit je nedokázal ani zkušený Marián Krásny na kopci Angels. Ten nakonec vydržel na kopci Trnavy 4 směny a domácím povolil 5 doběhů.

Apollo se opět mohlo spolehnout na výborně házejícího Marka Bošanského. Ten vydržel na kopci 8 směn a Angels proti němu doběhli pouze pro jeden doběh. Zápas pak uzavřel Jaroslav Kosna, který házel v deváté směně.

Fanoušci na hřišti v Bratislavě byli také svědky inside-the-park homerunu Alexandra Václavíka, který tak v dohrávce osmé směny navyšoval již na 9-1.

BK Apollo Bratislava tak po výhrách 16-1, 6-4 a 9-2 získalo letošní titul a celkově již devátý v slovenské Extralize. Navíc od roku 2013 na Slovensku neslavil titul žádný jiný tým.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..