MBOstatní

CPBL: Yu-Hsun Chen zaznamenal Save číslo 100

Closer Rakuten Monekys Yu-Hsun Chen ve středu v zápase proti Fubon Guardians uzavřel zápas, ve kterém Monkeys zvítězili 4-3. Pro zkušeného relievera to byl již Save číslo 100. Stal se tak třetím nadhazovačem historie soutěže, jemuž se povedlo dosáhnou na trojciferné číslo v kolonce Saves.

Yu-Hsun Chen je navíc držitelem sezonního rekordu v počtu Saves, když v roce 2017 zaznamenal 37 uzavřených utkání. Letos se mu ale v první fází ligy příliš nedařilo a na několik týdnů dokonce přišel o svou pozici closera v Rakuten Monkeys. Více příležitostí tak dostával Yao-Lin Wang. Ve druhé fázi již Chen opět zavírá zápasy a jak se zdá, tak zpátky v dobré formě.

Closer Monkeys aktuálně ztrácí 29 Saves do celkového rekordu CPBL, který drží Yue-ping Lin. Ten je nyní manažerem Uni-Lions. Na druhém místě historických tabulek je Američan Michael Garcia, který v CPBL působil pouze 5 sezon, ale zaznamenal v nich 124 Saves. Baseballoví fanoušci si jej možná budou pamatovat i z MLB, kde odehrál dvě sezony v dresu Pittsburgh Pirates.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..