ČeskoMB

EXL: Draci porazili Arrows i potřetí v TOP 6

Jedním zápasem pokračovala v neděli baseballová Nadstavba o titul. V něm se potřetí ve třech dnech utkali obhájci titulu z Ostravy proti brněnským Drakům. A ačkoliv měli tentokrát k dispozici výhodu domácího prostředí, tak ani potřetí v Nadstavbě svého soupeře nepřehráli.

Oproti předchozím zápasům v Brně tentokrát viděli diváci mnohem více doběhů. A byli to hosté, kdo začal na pálce velmi agresivně, díky čemu Draci již v úvodu druhé směny vedli 5-0. Arrows se však nechtěli jen tak vzdát a postupně stahovali rozdíl ve skóre.

Když pak v sedmé směně Jakub Voják homerunem snížil na rozdíl jednoho doběhu, tak se zdálo, že nás čeká dramatický závěr. Ten však hosté nechtěli připustit a hned o směnu později homeruny Filipa Moštěka (4-z-5, 8 RBI) a Přemka Chrousta navýšili rozdíl o další čtyři doběhy. Navíc Draci měli na kopci Jana Vašourka, který v Nadstavbě do tohoto duelu nepovolil ani jeden doběh.

Kdo si myslel, že to bude konečná pro domácí, tak se nemohl více mýlit. Arrows totiž dokázali v dohrávce deváté směny vyrovnat po tříbodovém homerunu Jakuba Kubici a poslali tak tento zápas do nastavení.

Do desáté směny vstoupili hosté ziskem dvou doběhů, čímž se opět dostali do psychické výhody. V dohrávce pak Arrows dokázali odpovědět pouze jedním doběhem, což jim nestačilo na vítězství.

Draci si po výhře 11-10 i nadále drží první místo v nadstavbové tabulce, když v osmi odehraných utkáních prohráli pouze jednou. Naopak Arrows se dělí o třetí příčku s pražskými Eagles a mají pouze o jednu výhru víc, jak soupeři na pozicích, které nezaručují postup do semifinále.

 12345678910 RHE
Draci1400000402 11140
Arrows0200101141 10154

Tabulka Nadstavby

  W  L  % 
Draci Brno71.857
Kotlářka Praha53.625
Arrows Ostrava45.444
Eagles Praha45.444
Tempo Praha36.333
Cardion Hroši Brno36.333
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..