ČeskoMB

EXL: Semifinálová čtyřka stále není kompletní. Eagles i Hroši vyhráli

V rámci Nadstavby o titul se odehrály v neděli další tři zápasy a ty mohly určit definitivní složení semifinalistů. Jenže nakonec se tak nestalo a my si na rozuzlení budeme muset ještě jeden zápas počkat.

Na Eagles Parku bojovali domácí o další výhru a také o to, aby dostali na dálku dostali pod tlak Hrochy Brno. Pokud by totiž Eagles Arrows porazili, tak by museli Hroši dvakrát porazit Draky, aby svého rivala připravili o semifinále. Eagles začali na kopci s Martinem Grundmannem a ten předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v této sezoně, když odházel 7 směn a povolil v nich pouze 2 doběhy.

Utkání však bylo dlouho vyrovnané a zlomilo se až v dohrávce šesté směny, kdy domácí využili sérii chyb soupeře a odskočili na dvoubodový rozdíl. Ten pak v každé následující směně dokázali navýšit. Arrows sice v deváté směně zápas dvěma doběhy lehce zdramatizovali, ale otočit skóre ve svůj prospěch již nedokázali. Eagles nakonec v celé sérii vítězí 2-1 na zápasy a výrazně si řekli o možnost zahrát si o medaile.

 123456789 RHE
Arrows Ostrava 011 0 0 0 0 02 445
Eagles Praha 011 0 0212 7102

Tempo již ve svém posledním zápase letošní sezony nemělo možnost zabojovat o případný postup do bojů o medaile a možná i proto nevstoupilo do zápasu s Kotlářkou velmi dobře. Kotlářka totiž hned v úvodní směně dokázala stáhnout 7 doběhů a prakticky si tím zařídila třetí výhru v sérii. Nejvíc v jejich dresu řádil Martin Mužík, který zaznamenal 5 hitů (z 6 AB), 3 doběhy, 5 RBI a jeden homerun.

Kotlářka si výhrou zajistila druhé místo v tabulce Nadstavby a s ním spojenou výhodu domácího prostředí v semifinále. Tam se utká s obhájci titulu Arrows Ostrava.

 123456789 RHE
Kotlářka7 0 0 03 0213 16201
Tempo 0 0 0 0 06 0 01 763

Jako poslední se v neděli začal hrát zápas U Hrocha a domácí věděli, že hrají o všechno. Na kopci ale měli Johna Husseyho, což slibovali, že budou mít velkou šanci na výhru. Draci vsadili na Filipa Čapku a nakonec z toho byl další nadhazovačský duel. Diváci se tak prvního doběhu dočkali až v dohrávce šesté směny, kdy po těsné situaci na domácí metě doběhl pro bod Jakub Ondráček.

Domácí se však z vedení neradovali dlouho, protože hned v úvodu sedmé směny se povedlo Drakům vyrovnat zásluhou Petra Čecha. Zápas se tak za vyrovnaného stavu 1-1 dostal až do nastavení.

Nastavení začalo chybou Lukáše Trunkáta, po které Draci doběhli pro bod. To byla také konečná pro Johna Husseyho, který měl na svém kontě již 128 nadhozů. Jan Kucin pak již ve spolupráci s obranou další doběhy nepustil.

Hroši tak měli k dispozici dohrávku. Tu začali povedenou ulejvkou Adama Jacquese. Následně udělal chybu také catcher Draků a bylo vyrovnáno. O osudu zápasu pak rozhodla další chyba, kterou udělal Jakub Hajtmar a Hroši si tak připsali velmi cennou výhru. O posledním postupujícím do semifinále se tak rozhodne v úterý večer, kdy oba soupeři dohrávají třetí duel série.

 2345678910 RHE
Draci Brno 0 0 0 0 01 0 01 283
Hroši Brno 0 0 0 01 0 0 02 371

Aktuální tabulka

  W  L 
Draci Brno112
Kotlářka Praha95
Arrows Ostrava78
Cardion Hroši Brno68
Eagles Praha69
Tempo Praha411
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..