MBMLBRockies

MLB: Dočkáme se v letošní sezoně hráče s průměrem .400?

Již před startem letošní zkrácené sezony někteří analytici upozorňovali na to, že šedesátizápasový rozpis může přinést několik zajímavých výkonů. Mezi nimi se zmiňovalo také, že by některý z hráčů mohl v sezoně překonat pálkařský průměr .400. Nyní má k tomu nejblíže Charlie Blackmon z Colorada Rockies.

Zkušený pálkař týmu z Denveru přitom nevstoupil do sezony ideálně a po první sérii proti Texas Rangers měl na svém kontě pouze jeden úspěšný odpal ze dvanácti stavů na pálce. Jenže nyní po sedmnácti utkáních je jeho pálkařský průměr rovných .500 a vnější polař Colorada Rockies aktuálně drží sérii patnácti zápasů v řadě s minimálně jedním hitem.

“Chuck Natzy”, jak se přezdívá vlasatému hráči Rockies, se navíc vyrovnal Barrymu Bondsovi, který v sezoně 2004 také po prvních sedmnácti utkáních sezony překonal hranici .500 v pálkařském průměru. Před nimi se to povedlo pouze dalším šesti hráčům. Mezi nimi například Hank Aaron, Stan Musial nebo jiná hvězda Colorada Larry Walker. Vše členové baseballové Síně slávy.

Pokud by se Blackmonovi povedlo udržet stávající formu i ve zbylých dvou třetinách sezony, tak by se mohl stát prvním hráčem od roku 1941, který se dostane přes hranici .400 v pálkařském průměru. Před necelými osmdesáti lety se to toiž naposledy povedlo slavnému Teddovi Williamsovi z Boston Red Sox, který měl průměr .406. A kdo ví, třeba by mohl překonal rekord Hugha Duffyho z roku 1894, který v dresu Boston Beaneaters (“pojídači fazolí” jinak dnešní Atlanta Braves) měl pálkařský průměr .440.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..